De Sjamaan en de manager door Sven Goedbloed

06-06-2023 (13:49) - Publicaties

In een tijd waarin de wereld wordt geconfronteerd met complexe uitdagingen zoals oorlog, de opkomst van AI en klimaatverandering biedt consultant en sjamaan Sven Goedbloed een verhelderende kijk op de oorzaken achter deze crises.

In zijn nieuwe boek De sjamaan en de manager onthult hij hoe deze problemen voortkomen uit een overwegend mannelijke benadering van het leven en biedt een alternatieve visie voor eigentijdse leiders.

Oude sjamanistische tradities

Goedbloed betoogt dat onze huidige wereldorde een kantelpunt heeft bereikt en dat zaken uit de hand lopen juist omdat we wanhopig proberen om grip te krijgen op situaties op een mannelijke manier. Met diepgaand begrip van de natuurprincipes, waar sjamanen al duizenden jaren mee werken, pleit hij ervoor dat we juist nu de vrouwelijke principes moeten begrijpen en omarmen om tot evenwicht en duurzame oplossingen te komen. Door middel van inzichten uit oude sjamanistische tradities, gekoppeld aan moderne managementprincipes, onthult Goedbloed de kracht van de inactieve vrouwelijke principes die voortkomen uit de verbinding met de natuur. De sjamaan en de manager is een boek dat eigentijdse leiders uitnodigt om hun perspectief te verbreden en een nieuwe benadering van leiderschap te omarmen.