Informele leiders op het voetstuk in boek van Peter van Lonkhuyzen

25-01-2022 (12:49) - Publicaties

De 'miskende helden van de organisatie' worden ze genoemd. Informele leiders nemen initiatieven zonder formele autoriteit, vaak tegen de stroom in. Daarbij brengen ze bijzondere dingen tot stand en weten hun collega’s te inspireren. Platte organisaties met autonome medewerkers worden steeds afhankelijker van informeel leiderschap. Peter van Lonkhuyzen schreef het eerste boek dat informele leiders ondersteunt.???
 
Wie zijn ze, de mensen die uit eigen initiatief projecten starten, de organisatie in beweging brengen en hun collega’s daarin meenemen? In 'Informeel leiderschap' schetst Peter van Lonkhuyzen een portret van deze daadkrachtige, positief ingestelde collega’s. In platte organisaties met autonome medewerkers worden informele leiders steeds belangrijker. De complexiteit neemt toe en initiatief vanuit de werkvloer is nodig om snel op ontwikkelingen in te spelen. In de praktijk wordt informeel leiderschap echter zelden actief in organisaties gestimuleerd en ondersteund.
 

Tips en handvaten

Het boek reikt informele leiders de hand. Van mensen die deze rol op zich nemen wordt veel gevraagd. Ze moeten hun collega’s kunnen stimuleren en motiveren, met kantoorpolitiek kunnen omgaan en hun project door alle uitdagingen die het tegenkomt heen weten te loodsen. Hoe meer het project zich ontwikkelt, hoe hoger de eisen die aan zijn initiatiefnemer(s) worden gesteld. In 'Informeel leiderschap' komen informele leiders aan het woord die vertellen wat ze allemaal tegenkwamen. Het boek geeft praktische tips en handvaten waarmee informele leiders zich in hun leiderschap kunnen verbeteren.