Managen zonder macht door Joris Merks-Benjaminsen

13-06-2023 (12:48) - Publicaties

Op 16 juni verschijnt Managen zonder macht, geschreven door tweevoudig winnaar van de marketingliteratuur van het jaar-prijs, Joris Merks-Benjaminsen. Hij won deze prijs met zijn boeken over Digitale Marketing Transformatie. In zijn nieuwste boek richt Merks-Benjaminsen zich op managers en leiders.

In vrijwel alle grote organisaties leidt het streven naar prestaties tot politiek gedrag, dat weer een voedingsbodem is voor toxisch en grensoverschrijdend gedrag. Het resultaat is dat je als organisatie niet optimaal presteert, omdat niet alle mensen daarin mee kunnen komen en omdat teams concurreren in plaats van samen te werken. Daarnaast schaadt het veel mensen. Die schade is volledig onnodig, want een organisatie kan juist alleen maar maximaal presteren als je druk op prestaties met menselijkheid balanceert.

Balans herstellen

Merks-Benjaminsen neemt in zijn boek het werkende leven dat we 'normaal' zijn gaan vinden kritisch onder de loep en helpt de balans tussen prestatiegerichtheid en menselijkheid te herstellen.
• Managen zonder macht maakt een einde aan politiek en toxisch gedrag op de werkvloer en helpt organisaties een hoog prestatieniveau op een menselijke manier te bereiken.
• Leer hoe je als manager in vijf briljante basics de machtsbalans kunt herstellen.
• Maak een einde aan het werkende leven dat we ‘normaal’ zijn gaan vinden en herstel de balans tussen prestatiegerichtheid en menselijkheid.

Praktische toepasbaarheid

“Managen Zonder Macht is niet voor leiders die hier en daar een vaardigheid op willen poetsen. Als je echte ambitie hebt om als leider, team en organisatie te excelleren, dan is dit boek wat voor jou.”- Niels FC Willems, Manager Transformation Hema "Joris staat voor praktische toepasbaarheid. Managen Zonder Macht doelt op transformatie op een systemisch niveau. Dat is de enige manier om blijvende impact te realiseren."- Stephanie Conway - Senior Director Talent Development EMEA & LATAM at LinkedIn

De auteur

Joris Merks-Benjaminsen had een leidende rol bij Googles initiatieven op het gebied van Diversity, Equity & Inclusion. Als auteur viel hij reeds tweemaal in de prijzen met zijn boeken over organisatievernieuwing. Hij geeft nu als zelfstandig ondernemer opleidingen en trainingen waarin hij managers en leiders begeleidt in het vinden van een juiste balans tussen menselijkheid en prestatie.
Voor