Nieuwe editie OutThere: De toekomst is nabij

20-03-2024 (17:30) - Publicaties

We struikelen in Nederland van crisis naar crisis: van klimaat tot energietransitie en gezondheid. Nabijheid is hierbij het sleutelwoord. In de nieuwste publicatie van OutThere ‘De Toekomst is nabij’ wordt de Olympische Ambitie voor stationskwartieren gedeeld.

In het bookazine van ontwerpbureau De Zwarte Hond wordt de relatie verkend tussen ontwerp en maatschappij, telkens vanuit een ander thema. Dit keer richten ze zich op nabijheid en stationsgebieden. Ze hebben een missie geformuleerd om een leefbare toekomst te creëren, voor alles dat leeft. Vanuit een Olympische Ambitie leggen ze hun missie voor stationskwartieren en tonen ze hoe we vanuit strategische en stedenbouwkundige hieraan werken. Met bijdragen van onder ander Spoorbouwmeester Marianne Loof laten ze ook zien hoe anderen hieraan werken.

Stationsgebieden: centrale plek

Stationsgebieden vormen de locaties waar vrijwel alle actuele maatschappelijke vraagstukken samenkomen. Het zijn de best bereikbare plekken voor iedereen en meestal gelegen in bebouwd gebieden. Zowel steden als dorpen kunnen hiervan profiteren. Overal in Nederland bevinden zich stationsgebieden die schreeuwen om sociale drukte. Dit geldt niet alleen voor Nederland waardoor ook stationsgebieden in België en Duitsland worden onderzocht in het nieuwste exemplaar van OutThere.