Street-art boek PICTURE THIS

10-08-2023 (10:14) - Publicaties

PICTURE THIS: Rotterdam Street Art Photography And the People Behind Its LENS, benadrukt de essentiële rol van fotografen in de street art en graffiti scene.

Fotografen vervullen vaak belangeloos hun rol, terwijl de kunstvorm zelf steeds meer ruimte en professionele mogelijkheden krijgt. PICTURE THIS toont aan dat fotografen een cruciaal onderdeel zijn van dit artistieke medium en zelfs een katalysator zijn voor de publieke belangstelling. Het boek dat op 3 september wordt gepubliceerd biedt vier prominente Rotterdamse fotografen eindelijk de mogelijkheid om zichzelf als auteurs te profileren.

Verdient podium

Fotografen Ben Melger, Martine Kiers, Herman Roelofs en MJay staan centraal in PICTURE THIS. Elk van de fotografen presenteert een selectie aan foto’s waarop Rotterdamse muurschilderingen en traditionele graffiti te zien is. Door beide vormen naast elkaar in een boek te presenteren, ontstaat een genuanceerder en completer beeld dan gebruikelijk is bij publicaties die zich meestal op ofwel graffiti of ofwel street art focussen. Bovendien krijgen alle kunstenaars het podium dat ze verdienen, ook als hun werk minder ‘publieksvriendelijk’ is.

Boekrelease

Tijdens de start van street art-festival ALL CAPS, op 3 september, zal de boekrelease plaatsvinden, tussen 13:00-18:00 uur. Dit jaarlijks terugkerende evenement viert de street art-culture in al zijn facetten. Speciale aandacht is er voor murals, workshops, tours en een kidsprogramma op de afsluitende zondag. Het festival vindt plaats in de bruisende wijk Feijenoord, Rotterdam, en duurt tot en met 10 september.

Tentoonstelling

Gedurende de boekrelease zal PICTURE THIS officieel worden gepresenteerd en krijgen bezoekers de kans om als eerste het boek in te kijken en één van de 1500 exemplaren te kopen. Bovendien opent er een speciale tentoonstelling met beelden uit PICTURE THIS. De boekexpositie zal te zien zijn op de Korte Stadionweg 103B, Rotterdam tussen 3 en 10 september (dagelijks open tussen 12:00-18:00 uur), waar het boek tevens de gehele week te koop is. Aanmelden voor de boekrelease & opening van de boekexpositie kan via deze link