Bol gaat beschadigde retouren doneren aan kringloopwinkels

Bol gaat beschadigde retouren doneren aan kringloopwinkels

27-08-2024 (09:55) - Sustainable

Webwinkel bol is een samenwerking gestart met een Nederlandse en Vlaamse keten kringloopwinkels.

Producten die worden geretourneerd bij bol maar niet meer te verkopen zijn, worden na reparatie alsnog verkocht in de kringloopwinkels. De opbrengst gaat volledig naar de ketens Het Goed en Reloved. 

Donaties

Van alle retouren die bol ontvangt wordt zo'n 70 procent alsnog verkocht via de webwinkel. Het overige deel wordt verkocht met korting of gedoneerd aan bijvoorbeeld voedselbanken en dierenasiels. Hiermee kreeg 98 procent van de geretourneerde producten alsnog een verantwoorde bestemming. Door de donaties aan de kringloopwinkels wordt dit percentage volgens bol omhoog gebracht naar 99 procent. 

Charlotte Halbe, projectlead Sustainability bij bol: "Het Goed en Reloved zijn gespecialiseerd in het herstellen en samenbrengen van incomplete of defecte producten. Dankzij hun expertise worden bijvoorbeeld twee incomplete bordspellen in de sociale werkplaats verzameld tot één complete set, en voegen ze met een simpele reparatie twee defecte prullenbakken samen tot één werkend exemplaar. Ook lampen en ander speelgoed worden hersteld. We zijn blij dat we onze krachten met de kringloopwinkels kunnen bundelen om zoveel mogelijk artikelen een tweede leven te geven.”

Beeld: Maartje Balkestein