Duurzaam maaltijdbox-bedrijf Boerschappen groeit met 49% in 2024

Duurzaam maaltijdbox-bedrijf Boerschappen groeit met 49% in 2024

03-10-2024 (12:09) - Sustainable

Boerschappen, de duurzame maaltijdbox-leverancier, groeit in 2024 met 49% ten opzichte van 2023. Hiermee groeit Boerschappen sneller dan de markt van maaltijdboxen, die juist een dalende trend laat zien.

In september leverde Boerschappen meer dan 300.000 duurzame maaltijden uit aan haar particuliere en zakelijke klanten door heel Nederland.

''Wij geloven dat we bezig zijn met het creëren van een beweging die bijdraagt aan een eerlijke én gezonde voedselketen''

Na een moeilijk 2023, waarin Boerschappen te maken kreeg met een dip na de grote groei tijdens de Corona-periode, ziet het bedrijf juist in 2024 de markt weer sterk aantrekken. Stijn Markusse, mede-oprichter Boerschappen: ''Wij geloven dat we niet alleen bezig zijn met het leveren van maaltijdboxen, maar ook met het creëren van een beweging die bijdraagt aan een eerlijke én gezonde voedselketen.''

Boerschappen werkt samen met een netwerk van boeren en producenten en haalt ingrediënten rechtstreeks van 154 boeren en makers.''Dankzij onze langdurige samenwerkingen met deze boeren kunnen we niet alleen de kwaliteit van onze producten waarborgen, maar ook bijdragen aan een eerlijke, duurzame voedselketen'', zegt Markusse.