Lightyear maakt comeback met 10 miljoen euro voor ontwikkelen zonnesysteem in auto's

Lightyear maakt comeback met 10 miljoen euro voor ontwikkelen zonnesysteem in auto's

20-09-2024 (12:56) - Sustainable

Lightyear heeft ruim 10 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Dat geld wil de voormalige zonneautofabrikant gebruiken om meer medewerkers aan te trekken om zonnesystemen voor auto's te ontwikkelen.

Lightyear wil het team van experts en technici uitbreiden. Het bedrijf ging vorig jaar failliet, maar maakte uiteindelijk een doorstart. De nieuwe financieringsronde is de grootste sindsdien, meldt het bedrijf.

"Na een uitdagend jaar zorgen deze investeringen ervoor dat de productie van zeer efficiënte on-board-zonnesystemen voor voertuigen, zoals zonnepanelen op autodaken, wordt voortgezet", schrijft de onderneming in een toelichting. "Hierdoor wordt de technologie breed beschikbaar voor autobedrijven."

Dit gebeurde na het faillissement

Lightyear staakte begin vorig jaar de productie van zijn eerste zonneauto. Kort daarna ging het bedrijf failliet. In april van dat jaar werd bekend dat het bedrijf in afgeslankte vorm een doorstart maakte. Lightyear meldde daarop zich voorlopig niet langer te richten op de productie van zonneauto's, maar op het maken van zonnepanelen voor op elektrische voertuigen.

 


RTL