McDonald’s en Playmobil introduceren duurzame Happy Meal figuren

McDonald’s en Playmobil introduceren duurzame Happy Meal figuren

22-04-2024 (15:11) - Sustainable

Klanten van McDonald’s kunnen voor een duurzaam speeltje van Playmobil Wiltopia kiezen bij het Happy Meal. Deze speeltjes zijn gemaakt van PE Plastic, die op een duurzame manier uit suikerriet worden geproduceerd. Dit maakt ze niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook gemakkelijk te recyclen.

De Wiltopia figuren zijn onderdeel van de eerste duurzame lijn van Playmobil en laten kinderen kennismaken met verschillende wilde dieren en hun leefomgeving met behulp van een bijgevoegde dierenkaart. Op deze kaart staat tevens een QR-code die hen leidt naar de Wiltopia foto-expeditie, een digitale extensie van dit programma.

Op deze manier streven McDonald's en Playmobil ernaar om kinderen op een duurzame manier kennis te laten maken met wilde dieren van over de hele planeet. Dit is niet de eerste keer dat McDonald's met hun speeltjes een positieve impact probeert te maken. In 2019 stimuleerde ze kinderen om te lezen door de optie aan te bieden om bij het Happy Meal een leesboekje te kiezen. Daarnaast hebben ze in het verleden ook speeltjes aangeboden die gemaakt waren van duurzaam fiber en karton.

Het Playmobil Wiltopia Happy Meal is verkrijgbaar vanaf 18 april tot en met 22 mei.