Medikamente Die Grenze onthult opvallende statiegeldautomaten

Medikamente Die Grenze onthult opvallende statiegeldautomaten

30-09-2024 (13:00) - Sustainable

In het nieuwe filiaal van Medikamente Die Grenze is de eerste gepersonaliseerde statiegeldautomaat van de drogisterijketen onthuld. In samenwerking met Statiegeld Nederland zijn de opvallende automaten te vinden in alle 54 vestigingen door heel Nederland.

Medikamente Die Grenze neemt als vrijwillig inleverpunt statiegeldverpakkingen in. Daar is Jeroen Hillen, directeur Statiegeld Nederland heel blij mee: "Dit soort vrijwillige samenwerkingen zijn cruciaal voor het succes van het statiegeldsysteem. De drogisterijketen is een mooi voorbeeld voor andere verkooppunten die nog geen statiegeldverpakkingen innemen."

Sinds juli van dit jaar heeft Medikamente Die Grenze statiegeldautomaten geplaatst in vijf winkels. Deze werden zo goed gebruikt, dat er nu wordt uitgebreid naar alle 54 filialen. Eigenaar Bert Hesselink, het gezicht van de statiegeldmachines, licht toe: "Als drogisterijketen bevinden we ons vrijwel altijd in winkelcentra en zijn we een populaire bestemming voor veel mensen, wat ons een logische locatie maakt voor het inzamelen van statiegeld. Bovendien verkopen we zelf ook flesjes en blikjes, dus het is een mooie kans om onze verantwoordelijkheid te nemen en recycling voor onze klanten nóg makkelijker te maken."

De statiegeldmachines hebben een bijzonder ontwerp in de stijl van “Holle Bolle Bert”. Mark Delwig, commercieel directeur van TOMRA, de leverancier van de statiegeldmachines, vertelt: "Wij zijn trots dat onze technologie een belangrijke rol speelt in het stimuleren van recycling bij Medikamente Die Grenze. 'Holle Bolle Bert', een knipoog naar de bekende Holle Bolle Gijs, voegt een speels element toe waardoor Medikamente Die Grenze recycling niet alleen gemakkelijk, maar ook leuk en aantrekkelijk maakt."