Pieter Pot lanceert campagne voor 'afvalvrije toekomst' in Vlaanderen

27-09-2022 (14:56) - Sustainable

Pieter Pot start in oktober met een sensibiliseringscampagne in Vlaanderen, en lanceert een app om klanten vlotter te laten bestellen. Om sneller een 'afvalvrije toekomst' te realiseren, wil de verpakkingsvrije online supermarkt ook in gesprek met FMCG-leveranciers. 

Met de campagne wil Pieter Pot consumenten én de grote spelers uit de voedingsindustrie uitnodigen om meer in te zetten op verpakkingsvrije producten. De campagne-tagline luidt: 'Pieter Pot nodigt je uit voor een afvalvrije toekomst'. Met verpakkingsvrij consumeren kan een gezin in een jaar tijd 292,5 kg CO2 en 48,3km heen-en-weer naar de vuilnisbak besparen.

Huidige verpakkingscyclus doorbreken

Door met leveranciers en producenten in gesprek te gaan, praktische tips en tricks uitwisselen, hoopt Pieter Pot een positieve verandering teweeg te brengen. Jouri Schoemaker, CEO van Pieter Pot: “We nodigen alle grote spelers van FMCG uit om met ons aan tafel te zitten, en de uitdagingen die bij verpakkingsvrije producten komen kijken, samen te tackelen. We zijn vastberaden om de huidige verpakkingscyclus te doorbreken en volledig circulair te maken." 

Onderzoek 

Uit de resultaten van Pieter Pots Plasticvrij-enquête blijkt dat 73,7% van de Vlamingen vindt dat er meer verpakkingsvrije voedingsmiddelen moeten zijn in het aanbod van supermarkten en kleinhandel. Uit onderzoek eerder dit jaar, uitgevoerd door iVox in opdracht van Pieter Pot in het kader van Mei Plasticvrij, kwam duidelijk naar voor dat 73,7% van de Vlamingen meer verpakkingsvrije voedingsmiddelen in de winkel wil zien. Vooral wegwerpverpakking rond koekjes, snoep en chocolade (53,4%), voorverpakte maaltijden (36,9%) en frisdranken en fruitsappen (32,6%) zouden ze minder vaak willen zien. 76,5% vindt dat er in het algemeen te veel verpakkingen rond producten zitten.

App voor consumenten

Pieter Pot lanceert ook een mobiele app waarin klanten nog makkelijker, gebruiksvriendelijker en overzichtelijker kunnen bestellen.