Scotch & Soda integreert composteerbare verpakkingen

06-12-2021 (09:00) - Sustainable

Ter ere van Wereld Bodem Dag van 5 december kondigt het Amsterdamse modemerk merk Scotch & Soda een samenwerking aan met TIPA®, een bedrijf dat composteerbare en biologisch afbreekbare verpakkingsoplossingen creëert. De integratie van bioplastic TIPA-zakken maakt deel uit van het streven van Scotch & Soda om in 2025 voor alle productcategorieën af te stappen van conventionele plastic polybags, en ondersteunt daarmee de duurzaamheidsmissie van het merk om bij te dragen aan de bescherming van het milieu.
 
In 2022 zullen minimaal één miljoen kledingstukken van Scotch & Soda verpakt zijn in TIPA bioplastic zakken. Voor de eerste twee collecties van het jaar (lente en zomer), zullen de TIPA-zakken 21% van de totale productverpakking uitmaken en gebruikt worden voor items met een hoog volume, zoals T-shirts, jeans, sweatshirts, truien en overhemden, in mannen-, vrouwen- en kinderkleding.

De innovatieve verpakkingsoplossingen van TIPA bieden hetzelfde beschermingsniveau als conventionele polybags, maar zijn minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en kunnen aan het einde van hun levensduur worden gecomposteerd. Kunststoffen op biologische basis worden geheel of gedeeltelijk gemaakt van hernieuwbare biologische grondstoffen, zoals suikerriet of maïszetmeel. Door meer gebruik te maken van deze hernieuwbare grondstoffen, wil Scotch & Soda zijn afhankelijkheid van fossiele grondstoffen verminderen.