VEJA ontwerpt in samenwerking met Sea Shepherd exclusieve Fitz Roy

30-08-2023 (11:00) - Sustainable

Na hun succesvolle eerste samenwerking in 2022, bundelen non-profit organisatie Sea Shepherd en VEJA opnieuw hun krachten. Dit keer creëren ze samen iets bijzonders voor de AW23 collectie: een all-black Fitz Roy, VEJA's outdoor model.

De eerste samenwerking tussen VEJA en Sea Shepherd, die vorig jaar van start ging als eerbetoon aan de beschermers van de zee, overtrof de verwachtingen. Het begon met twee leden van het VEJA-team die zich enkele dagen bij de bemanning van een Sea Shepherd-schip bij La Rochelle voegden. Ze waren getuige van het begin van de Dolphin Bycatch-operatie van Sea Shepherd, 300 km uit de kust.

Deze ervaring en het succes van de eerste samenwerking hebben VEJA geïnspireerd om opnieuw de handen ineen te slaan met Sea Shepherd. De nieuwe VEJA x Sea Shepherd samenwerking is ontwikkeld met een technische zool en waterbestendige materialen, speciaal gemaakt voor optimaal gebruik aan boord.

De Fitz Roy is een technische schoen met een solide en stabiele zool, versterkt door multidirectionele stijgijzers en een Rock Plate, is deze schoen gebouwd om de uitdagingen aan te gaan. Het Trek-Shell bovenwerk, gemaakt van 100% gerecycled polyester, is niet alleen duurzaam, maar ook bestand tegen water dankzij de PFC-vrije waterafstotende behandeling. De Rock-Plate, slim gepositioneerd tussen de buitenzool van 31% Amazone-rubber en de tussenzool van 52% suikerriet, biedt bescherming tegen scherpe ondergronden. De L-Foam dempende inlegzool van 30% natuurlatex zorgt voor comfort en bescherming tegen trillingen. De vorm van de zool zorgt voor stabiliteit en vertrouwen, terwijl 43% van de materialen biologisch en gerecycled is.