Energize Games haalt investering binnen bij Dragon Shawn Harris

Energize Games haalt investering binnen bij Dragon Shawn Harris

03-06-2022 (11:33) - Tech

Kinderen meer, slimmer en leuker laten bewegen is belangrijk, maar niet gemakkelijk. De Beweegpot van Energize Games, het bedrijf van Timo Vogels en Daan van Rees, biedt de ideale oplossing. Al succesvol in het onderwijs ligt nu, met een investering van Dragon en serieondernemer Shawn Harris, ook de consumentenmarkt voor het grijpen. 
 
Met hun producten heeft Energize Games als doel om op een zo leuk én makkelijk mogelijke manier te inspireren tot meer beweging. Iedere pot bevat tientallen spellen en activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar, waarmee de spanningsboog doorbroken kan worden op momenten van concentratieverlies of onrust. Dit betekent een unieke combinatie van bewegend leren, persoonlijke ontwikkeling, makkelijk in het gebruik en gegarandeerd plezier. 
 

Assortiment

De Beweegpot is verkrijgbaar in drie variaties: Energizers, Buitenspelen en sinds kort ook het nieuwe product Samenspelen (verkoopadviesprijs: €21,95). Energizers en Buitenspelen werden bedacht door en voor onderwijzers: in het eerste jaar werden er meteen 5.000 van verkocht. Samenspelen richt zich op de consument en draagt bij aan de ontwikkeling van het kind door op een speelse manier initiatief te nemen, voor groepen te spreken en leiding te nemen. 
 
Timo Vogels, medeoprichter Energize Games: “Ik was vroeger een druk jongetje op school en zie ook nu, in mijn werk als gymleraar, dat kinderen soms onrustig zijn of te afhankelijk van hun telefoon. Die ervaringen heb ik omgezet in een missie, om iedereen meer te laten bewegen. Onze producten zijn aan het uitgroeien tot een begrip in het onderwijs en de favoriete tool van veel leraren. Maar daar stoppen de ambities niet. Er was hulp nodig om Energize Games verder uit te bouwen en die hebben we na onze pitch bij Dragons’ Den gevonden. We zijn erg blij dat Shawn ons onder haar vleugels neemt en we optimaal begeleid worden in dit avontuur.”
 

Groeigeld

De investering van Shawn Harris en haar investeringsmaatschappij Orange Wings omhelst 20% van de aandelen á 50.000 euro. Met dit groeigeld wil de Brabantse startup voorraden vergroten en salaris uitkeren, zodat de oprichters zich volledig aan Energize Games kunnen wijden. Daarnaast wordt ingezet op (online) marketing, contentcreatie en internationale expansie.
 
Shawn Harris, Orange Wings: “Dit sympathieke product is een no-brainer. Niet alleen draagt de Beweegpot bij aan actieve leermethodes en een goede gezondheid in het onderwijs, er is ook veel potentie om te groeien. Denk hierbij aan de consumentenmarkt, voor ouders die hun kinderen aan het bewegen willen krijgen, of juist ouderen.” 
 
In 2020 ontwikkelde Timo Vogels de spellen en activiteiten uit de huidige Beweegpot Energizers. Samen met zijn jeugdvriend, Daan van Rees, werd in 2021 het bedrijf Energize Games opgezet en het merk, de Beweegpot, gelanceerd. Ontwikkeling, plezier en beweging staan centraal.