PSV - AZ voor het eerst in Nederland in Virtual Reality te beleven

PSV - AZ voor het eerst in Nederland in Virtual Reality te beleven

02-04-2024 (11:43) - Tech

Zaterdag 6 april om 18:45 uur staat de topper PSV – AZ op het programma. Deze wedstrijd is voor een select publiek live te zien in virtual reality (VR). ESPN en KPN slaan de handen ineen en brengen voor het eerst in Nederland een Eredivisiewedstrijd op deze manier in beeld.

In samenwerking met Go!Gaming Utrecht Leidsche Rijn maken ESPN en KPN dit mogelijk door een speciale, unieke camerapositie vanuit het Philips stadion te verbinden met speciale VR-brillen.

Mark Versteegen, Directeur Sponsoring bij KPN: ‘KPN blijft de komende jaren fors investeren in de digitalisering van Nederland. We gaan door met het verbeteren van de Nederlandse digitale infrastructuur. Naast de uitrol van glasvezel en investeringen in nieuwe 5G-toepassingen, cloud en AI. ontwikkelt KPN speciaal voor klanten ‘het beste digitale aanbod’ door samen te werken met toonaangevende partners op het gebied van entertainment, gaming en security. Vanuit ons hoofdsponsorschap van de Eredivisie en onze relatie met ESPN brengen wij het Nederlandse voetbal dichter bij onze klanten op een innovatieve en digitale manier.'

Matthijs van Elk, Director Digital van ESPN: ‘ESPN is er altijd en overal voor de fans. De beste ervaring beleef je natuurlijk in het stadion, maar daarbuiten is ESPN op verschillende manieren het beste alternatief om het voetbal live te beleven. Op de televisie in je huiskamer, online op je tweede scherm of onderweg op je smartphone. Met deze speciale wedstrijd in VR gaan we als eerste in Nederland nog een stap verder: de echte stadionbeleving vanuit je luie stoel. We zijn zeer benieuwd naar de reacties”.