Amsterdam krijgt met MET AMS het eerste metaverse festival in Europa

21-03-2022 (07:00) - Tech

Van 14 tot 17 juni vindt de eerste editie van MET AMS plaats. Het metaverse festival vindt plaats in en om de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. Het festival is de eerste in zijn soort en combineert een inhoudelijke conferentie voor professionals met een scala aan culturele side events en een nachtprogrammering voor een breed publiek.
 
Gedurende de tweedaagse conferentie kunnen tech developers, virtual reality ontwerpers, softwareontwikkelaars en andere professionals uit de marketing, tech en crypto branche, maar ook kunstenaars, muzikanten en modeontwerpers uit de kunst en cultuursector netwerk events bijwonen en meedoen aan discussiegroepen. Daarnaast maken kunstroutes, concerten en virtual reality het onderwerp metaverse toegankelijk voor een breder publiek.
 
Peter Meere, medeoprichter van MET AMS: “Ontwikkelingen binnen Web3 gaan enorm snel. Buiten Europa zijn er veel events en conferenties die over het onderwerp Metaverse gaan. Wij willen ervoor zorgen dat Europa niet achter de feiten aan loopt. MET AMS is er om Europa op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen tech, de metaverse, NFTs en Web3.”
Namen als The Sandbox, Hapebeast en Rik Oostenbroek hebben hun komst al bevestigd. 
 

Metaverse door een culturele bril

MET AMS is het eerste metaverse festival in Europa dat het onderwerp door een culturele bril bekijkt. Metaverse evenementen trekken veelal tech liefhebbers, cryptofanaten en web3-bewonderaars, maar MET AMS maakt voor een breder publiek inzichtelijk wat ontwikkelingen binnen de metaverse betekenen voor onderwerpen als kunst, muziek, mode en duurzaamheid. Tijdens het festival maken bezoekers kennis met verschillende aspecten van de metaverse. Van hoe NFTs invloed hebben op cultuur, onderwijs en gezondheidszorg tot andere belangrijke onderwerpen zoals diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid in dit nieuwe Web3-tijdperk.
 
Het festival zal veel van de baanbrekende Web3- en metaverse-technologieën op een speciale manier tot leven brengen, waardoor het publiek deze nieuwe digitale wereld zelf kan ervaren. Edmund Howard medeoprichter van MET AMS over het evenement: “Er zijn veel blockchain, tech en crypto evenementen die interessant zijn voor een beperkt aantal mensen. De metaverse en alles wat daarbij komt kijken gaat in de toekomst impact hebben op iedereen zijn leven. Daarom organiseren we MET AMS en creëren we een event wat de massa aanspreekt.”

 

Immersive experience

Merken, artiesten en kunstenaars kunnen hun visie op de metaverse overbrengen door middel van immersive experiences die ze zelf inrichten. Denk hierbij aan digitale kunst tentoonstellingen, optredens en virtual en augmented reality die de blik van bezoekers verruimen en hun zintuigen op scherp stellen. Rik Woldring medeoprichter van MET AMS over het evenement: “MET AMS biedt jonge talenten uit de kunst, muziek en techwereld een podium. Ze kunnen hun werk showcasen en netwerken om mooie samenwerkingen aan te gaan met de meest dynamische en innovatieve merken.”
 

Passe partouts en legendary tickets

Voor het evenement zijn passe partouts en legendary tickets te koop. Passe partouts en legendary tickets geven je toegang tot exclusieve onderdelen van het evenement waaronder het openingsevenement en netwerk events. Na het scannen bij de ingang krijgen bezoekers met een passe partouts of legendary ticket een NFT, om dit mogelijk te maken werk MET AMS samen met Guts die gespecialiseerd is in ticketing op de blockchain. Internationale en lokale kunstenaars verzorgen op hun beurt het uiterlijk van de NFTs. Hoe de NFTs eruit komen te zien, wordt tijdens het festival onthuld. Bezoekers van het festival kunnen vervolgens de NFT gebruiken als avatars of voor de handel op de Blockchain. Tijdens het festival zullen speciale NFT drops zijn waarvan de opbrengsten naar goede doelen zullen gaan. 
 

Bevestigde namen conferentie

The Sandbox - Blockchain game and virtuele wereld developer. 
Sam Joel, Founder GiveTree - Virtuele gamewereld in de metaverse gericht op goede doelen.
Lisa Mayer, Founder Boss Beauties - Wereldwijd initiatief om vrouwen grotere kansen in de tech en creativiteit sector te geven
Matt Sypien, Founder Hapebeast - Een van de snelst groeiende NFT-communities tot nu toe
Sebastian Erasmus, Developer CyberKongz - Experts op het gebied van NFTs en De-Fi ontwikkeling
 
 
 
Zeneca - Prominent NFT thought leader
Krys Burnett - Expert op het gebied van diversity en inclusion binnen web-3
 
 
 
Bevestigde namen cultuur en kunstprogramma:
Reuben Wu: Beroemd visueel kunstenaar en muziekproducent
Laya Mathikshara: 14 jarig talentvol kunstenaar uit India
Rik Oostenbroek: Nederlandse digital artist