Agenda

Fotografiebeurs Haute Photographie Rotterdam 2023

Beurs

Fotografiebeurs Haute Photographie Rotterdam 2023

wo 8 februari 2023 t/m zo 12 februari 2023 - De internationale fotografiebeurs Haute Photographie strijkt van 8 tot en met 12 februari 2023 neer in het Keilepand in Rotterdam. De achtste editie van Haute Photographie tijdens Art Rotterdam plaatsvinden. Het vijfdaagse evenement met meer dan 50 (inter)nationale fotografen is gecentreerd rond een groepstentoonstelling van 1250m2 en presenteert fotografie uit het verleden (vintage), het heden (hedendaags) en de toekomst (talenten).

De boutique beurs is fotografie in de breedste zin van het woord te aanschouwen; fine art fotografie, nieuw werk van Neeltje de Vries en Gouden Kalf winnaar Kevin Osepa, en moderne installaties. Fotograaf en kunstenaar YANi staat met een speciale belevingskamer op de beurs: in de met fotografie ingerichte ruimte beweegt het geluid al lopend met je mee, een leuke manier om jong en oud kennis te laten maken met fotografie. Maarten Koch maakt unieke wet plate print van bezoekers. 

Drie pijlers
Dankzij drie verschillende pijlers, blijft elke editie van Haute Photographie uniek. 'Diversity of Photography' (art, fashion, sports, street, vintage) staat dit jaar bijvoorbeeld in het teken van het nieuwe boek van Eric van den Elsen, celebrity fotografie van Albert Watson en een ode aan 115 jaar Feyenoord. Dit zijn slechts drie voorbeelden van het uitgebreide programma. Voor de invulling van 'Restaurants & Books' zal binnenkort een culinaire samenwerking bekend worden gemaakt, en net als op eerdere edities zal er een boekenmarkt gecureerd worden door Artibooks.

Nieuw upcoming Nederlands talent
De derde pijler is 'Presenting New Talents'. Naast veel namen uit het vak, steunt Haute ook veelbelovend Nederlands talent via haar LAB-initiatief. Jaarlijks worden drie nieuwe talenten gekozen die worden gecoacht in het proces om de internationale fotografie markt te betreden. Dit jaar zijn dat Asha Swillens, Sam Warnaar en Alida van Gool. Zij krijgen de kans om hun werk te printen, in te lijsten en te presenteren op een eigen muur op de beurs. Alle drie de talenten hebben een relatie met Rotterdam; ze zijn er geboren, wonen of hebben gestudeerd in Rotterdam. Hun deelname aan Haute Photographie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom & Daad.

Belangrijke informatie en tickets zijn hier te vinden