Agenda

TEDxAmsterdam Women Talent Night

Uitreiking

TEDxAmsterdam Women Talent Night

vr 9 juni 2023 t/m vr 9 juni 2023 -

Ieder jaar organiseert TEDxAmsterdam Women, onderdeel van de wereldwijde TED-community, een event waar TED-talks over ideeën die het verspreiden waard zijn worden gedeeld. Daarnaast is er een plek op dit podium gereserveerd voor de winnaar van Talent Night 2023. Het Talent Night event, waar deze winnaar wordt bepaald, vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 juni in Park Centraal Amsterdam.

Voor Talent Night 2023 wordt gezocht naar individuen uit heel het land met weinig tot geen ervaring met spreken in het openbaar, maar met inspirerende verhalen om te delen. Ze worden uitgenodigd om mee te pitchen voor die felbegeerde plek op het podium van het jaarlijkse TEDxAmsterdam Women event. Elk jaar staat er tijdens het event een thema centraal waar alle TED-talks aan raken. Alle Talent Night pitches moeten daarom ook betrekking hebben op het thema van dit jaar:

Decoding the Future: Dit jaar willen we je meenemen op een reis om de codes waar de samenleving zo lang mee heeft ingestemd te ontregelen, manieren te ontdekken om ze te veranderen, te doorbreken en ondanks die codes gelijkheid op te bouwen. Hoe kunnen we onze toekomst vandaag al op orde krijgen, zodat we die morgen niet meer hoeven recht te zetten?

Naast het thema wordt van de pitches verwacht dat ze aansluiting vinden bij de community van TEDxAmsterdam Women en vallen binnen een van de TED-pijlers - Technology, Entertainment, Design, Global Issues, Business / Entrepreneurship, Art & Music, Science of Sustainability.

Het aanmeldproces

Om in aanmerking te komen voor de plek op het podium van het jaarlijkse event, kunnen geïnteresseerden zich tot donderdag 20 april aanmelden voor Talent Night 2023. Alle pitches moeten Engels gesproken zijn.

9 maart - 20 april: Aanmeldingen geopend
30 april: Bekendmaking shortlist
1 mei: Sprekers workshop
6 mei: Sprekers video pitches
15 mei: Bekendmaking 10 finalisten
30 mei - 1 juni: Sprekers workshop
29 juni: Talent Night event
29 november: TEDxAmsterdam Women event

Winnaar 2022

Vorig jaar won Malou van den Berg Talent Night 2022 met haar TED-talk over het creëren van een diverse en inclusieve samenleving door inzicht te geven in de uitdagingen van een modern gezin dat leeft in een heteronormatieve samenleving.

Malou van den Berg vertelt: "Mijn deelname aan de TEDxAmsterdam Women Talent Night betekende een inspirerende reis waarin ik mijn verhaal, mijn publieke spreekvaardigheid én mijn zelfvertrouwen heb leren versterken. Bovenal stimuleerde het mij om impact te blijven maken op het belangrijke onderwerp van mijn talk; moderne gezinnen en de uitdaging om gezien te worden als gewoon een gezin."

Jaarlijkse hoofdevenement

Het jaarlijkse TEDxAmsterdamWomen event vindt plaats op woensdag 29 november in Theater Amsterdam. Het event is geheel Engelstalig. Voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop, bezoek https://www.tedxamsterdamwomen.nl/