Agenda


Webinar Tech Update 2: Deepfakes en synthetische media

Seminar

Webinar Tech Update 2: Deepfakes en synthetische media

di 7 juni 2022 t/m di 7 juni 2022 - Deepfakes zijn media die gemaakt zijn door AI-algoritmes en zo echt lijken dat met het blote oog niet meer te zien is of deze echt of nep zijn. Deze ontwikkeling biedt ontzettend veel mogelijkheden voor content creatie, maar roept tegelijkertijd veel spannende, ethische vragen op.

Je krijgt in dit webinar antwoord op vragen als: Wat zijn deepfakes en synthetische media en hoe ontwikkelt dit fenomeen zich op korte termijn? Welke impact hebben deepfakes op maatschappij en op de media- en uitgeefbranche? Uiteraard aan de hand van een aantal voorbeelden.
 

Spreker

Jack Esselink is ‘data en AI-evangelist’ van beroep en als een echte evangelist betaamt, spreekt hij met passie over data gerelateerde onderwerpen. Jack haalde recentelijk zijn master Theologie waarin hij is afgestudeerd op de ethische aspecten van het gebruik van deepfakes. De spannende ethische vragen die deepfakes oproepen, gecombineerd met de eindeloze mogelijkheden die deze technologie biedt, maakt dit tot een fascinerend onderwerp waar hij regelmatig lezingen en trainingen over geeft en over schrijft.
 

Programma

09.00 - 09.30 uur - Deepfakes bieden veel mogelijkheden voor content creatie (o.a. in de entertainmentindustrie), maar de ontwikkeling roept tegelijkertijd veel spannende, ethische vragen op. Jack Esselink geeft voorbeelden van deepfakes en schetst de impact van deze technologie op de media- en uitgeefbranche.passen in je praktijk.
09.30 - 10.00 uur - (Optioneel) Q&A. Je kunt vragen aan Jack stellen.
Je ontvangt achteraf toegang tot de filmopname en Jack’s selectie van beste artikelen, video’s of
podcasts over het onderwerp.Je kunt vragen aan Hans van Dam stellen.