30 fysieke feesten én metaverse-talks in de A'DAM Toren tijdens ADE

06-10-2022 (14:52) - Audio

In de derde week van oktober vindt het Amsterdam Dance Event plaats. Heel Amsterdam staat die week in het teken van elektronische muziek. Ook de A'DAM Toren doet mee: er zullen dertig verschillende feesten plaatsvinden onder één dak, er wordt een kunstexpositie georganiseerd én de eerste ADE Talks ooit vinden in de metaverse plaats, in een virtuele versie van het gebouw.

Tijdens de officiële aftrap van het Amsterdam Dance Event op woensdag 19 oktober zullen er voor het eerst dit jaar talks van het conferentie-gedeelte plaatsvinden in de metaverse van de A'DAM Toren. Iedereen ter wereld kan op deze manier zes verschillende talks bijwonen door in te checken in de metaverse. 

Voor iedereen toegankelijk

Ramses van Hövell tot Westerflier, zakelijk directeur A’DAM Toren: “A'DAM streeft naar een ADE dat voor een ieder toegankelijk is. De afgelopen twee jaar hebben ons geleerd dat dit niet vanzelfsprekend is. Om die reden maakt A'DAM deze talks nu voor iedereen ter wereld beschikbaar met de eerste stappen in de metaverse.”

Sunflower Power

Op dinsdag 18 oktober organiseert de Toren een event en veiling rondom het Sunflower Power kunstproject, waarbij Oekraïense techno- en houseartiesten met zonnebloem-kunstwerken worden geprezen. De zonnebloem is door de oorlog uitgegroeid tot nationaal vredessymbool voor Oekraïne. De kunstwerken worden op 18 oktober tentoongesteld in A’DAM&Co, inclusief veiling. Alle opbrengsten gaan naar de Oekraïense stichting Musicians Defend Ukraine - die samen met lokale kunstenaars werken aan herstel in Oekraïne.

30 feesten, 4 venues, 1 dak

Verdeeld over vier venues - A'DAM&Co., Madam, Shelter Amsterdam en The Loft - vinden tijdens ADE maar liefst 30 verschillende feesten plaats in de A’DAM Toren. Van SlapFunk in Shelter naar HE.SHE.THEY. in The Loft, Funky Kong in A’DAM&Co tot aan PIV in Madam. Niet alleen meerdere muzieksmaken, maar ook een grote verscheidenheid aan communities krijgen een podium binnen A’DAM Toren.

Bekijk het volledige programma hier.