Buma Music Academy biedt lespakket scholen aan over vinyl

25-10-2022 (15:04) - Audio

In 2020 haalde de muziekindustrie voor het eerst sinds tijden meer omzet uit de verkoop van vinyl dan uit de verkoop van cd’s, zo blijkt uit cijfers van NVPI. Het zijn met name jongeren die meer vinyl zijn gaan kopen. Buma Music Academy heeft daarom in nauwe samenwerking met Record Store Day en Record Industry een lespakket gemaakt voor het Voortgezet Onderwijs.

In een interactieve lessenreeks ontdekken leerlingen de magie van vinyl, vanaf de uitvinding van de LP tot en met het huidige streamingtijdperk. De productie, de geschiedenis en de verzamelcultuur van vinyl: alles komt aan bod. Leerlingen gaan klassikaal en individueel op onderzoek uit om te achterhalen waarom vinyl ondanks alle nieuwe ontwikkelingen zo ontzettend geliefd blijft. Het lespakket kan ingezet worden in de bovenbouw van alle niveaus, zowel bij het vak Muziek als CKV.

Lesmateriaal

Buma Music Academy is een lesprogramma over popmuziek en popcultuur dat muziek- en CKV-lessen op middelbare scholen verrijkt met actuele content. Samen met Record Store Day en Record Industry heeft Buma Music Academy dit interactieve lesmateriaal ontwikkeld. Voor de eindopdracht gaat de leerling écht zelf aan de slag met een generatieonderzoek. Als afsluiter ontwerpen leerlingen cover art voor hun lievelingsalbum.

Toegang

Middelbare scholen en docenten die aan de slag willen met het vinyl lespakket kunnen zich opgeven voor Buma Music Academy 2022-2023. Na aanmelding en betaling hebben alle Muziek- en CKV-docenten van een hele schoolvestiging een jaar lang toegang tot het complete lesprogramma met lesmateriaal, inspiratiepakketten gemaakt door Nederlandse popartiesten, acts en bands van nú en allerlei muziekworkshops.

Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur.