Designbureau Momkai viert 20-jarig bestaan met internationale design podcast en publicatie

22-11-2022 (13:35) - Audio

Het Amsterdamse ontwerpbureau Momkai bestaat op 22 november precies twintig jaar. Om dat te vieren lanceren Harald Dunnink en zijn team Memberful Design: een nieuwe internationale publicatie en podcast voor de Europese creatieve community om te leren van impactvolle initiatieven en succesvolle lanceringen.

De eerste gasten zijn Priscilla Chomba-Kinywa, global CTO van Greenpeace; Avery Trufelman van 99% invisible en de hitserie Articles of Interest en Eddie Opara, partner bij Pentagram in New York.

Gedeeld besef

Oprichter en host Harald Dunnink: "Het project kwam voort uit een door velen gedeeld besef. We worden geconfronteerd met steeds complexere uitdagingen, van diepgewortelde polarisatie tot de stijgende zeespiegel. Niemand van ons kan dit soort problemen alleen oplossen. Er zijn gemeenschappen nodig die samenwerken om oplossingen te creëren. De kracht van het collectief vereist de inzet van het individu."

Strategy director Brenna Foster in Berlijn: "Het kan een uitdaging zijn om door alle ruis heen te inspireren en aan te zetten tot actie. Waar begin je? Hoe verbind je mensen met elkaar? Dit soort vragen onderzoeken we met Memberful Design. Om antwoorden te vinden, praten we met experts uit het hele creatieve spectrum."

Memberful Design podcast

In de Memberful Design podcast verkent Dunnink deze vragen samen met toonaangevende ontwerpers, ondernemers en experts. In de publicatie worden inzichten en praktische tips gedeeld. Memberful Design is de internationale opvolger van Verwondering, de Nederlandse podcast over design, welke in juni nog een European Design Award in de wacht sleepte.

Memberful Design is ook een interactieve ervaring. Zo worden luisteraars uitgenodigd om hun ervaringen bij te dragen en is alles wat Dunnink en zijn gast bespreken zichtbaar, in de beeldengalerij op de website memberful.design

Abonneren op Memberful Design kan via elke podcast app.