JAN Magazine lanceert eerste podcast

02-04-2024 (16:29) - Audio

Hoewel er - gelukkig - steeds meer openheid is over omgaan met afscheid, verlies en verdriet rondom de dood, valt er nog veel te winnen als het gaat om erkenning van het blijvende, voor ieder persoonlijke rouwproces dat hiermee gepaard gaat. Zowel maatschappelijk (er bestaat in Nederland géén wettelijk flexibel inzetbaar rouwverlof), als in persoonlijk contact (wat zeg je tegen iemand die een geliefde is verloren?).

In haar allereerste 5-delige podcastserie maakt JAN zich daarom hard voor het bespreekbaar maken van rouw in alle facetten. JAN-hoofdredacteur, host en ervaringsdeskundige Josephine Kay gaat in deze pakkende miniserie in gesprek met bijzondere gasten, op zoek naar herkenning, erkenning en troost.

In de studio schuiven aan: ondernemer en schrijver Ginny Ramkisoen, zangeres en actrice Yuli Minguel, socioloog en schrijver Ameline Ansu en rouwtherapeuten Elvira Ampt en Ilja Degenaar.

Niet alleen

‘Ruimte voor rouw' is een complete miniserie waarin lotgenoten elkaar vinden en steunen. Hoofdredacteur Josephine Kay: "Het maken van een podcast is een wens die bij ons op de redactie al langer speelt. Rouw is een onderwerp waar we - helaas ik ook persoonlijk - allemaal ervaring mee hebben, maar waarvoor naar ons idee nog te weinig ruimte is. Rouwen mag dan wel een individueel proces zijn - je hoeft het niet alleen te doen."