LVB produceert branded podcast ‘De Verdwenen SS’er’

05-10-2022 (13:23) - Audio

Contentmarketingbureau LVB heeft samen met Nationaal Monument Kamp Amersfoort een zesdelige audioreeks geproduceerd, waarin de zoektocht naar de verdwenen SS’er Walter Heinrich centraal staat. De podcastserie draagt bij aan het vergroten van de naamsbekendheid van Kamp Amersfoort.

Walter Heinrich was oorlogsmisdadiger en grondlegger van een van de gruwelijkste concentratiekampen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Begin 1945 verdwijnt hij spoorloos. In deze podcast gaan podcastmaker Jordy Hubers van iO/LVB en Floris van Dijk, Hoofd Onderzoek bij Nationaal Monument Kamp Amersfoort, op zoek naar antwoorden. Is hij gevlucht? Krijgsgevangene gemaakt? Een nieuw leven gestart in Zuid-Amerika? In de podcast komen bijzondere ontdekkingen naar voren. 

Breed publiek

De podcast is tot stand gekomen met medewerking van Het Nationaal Archief, Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, journalist en historicus Ad van Liempt en auteur Evertjan van Roekel. Er zijn diverse internationale bijdragen uit Brazilië, Duitsland, Israël en Tsjechië. Micha Bruinvels, directeur Nationaal Monument Kamp Amersfoort zegt over deze productie: “Ik hoop een combinatie van fysieke- en digitale ervaringen maken, die elkaar versterken. Deze podcast is een ideaal voorbeeld. Een inhoudelijk verhaal vertellen aan een breed publiek, en daarmee potentiële bezoekers te interesseren voor het museum.”

De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple podcasts en Google podcasts