NPO Klassiek opent stembussen voor Fimmuziek Top 200

23-02-2024 (15:16) - Audio

Binnenkort zijn de meest iconische, aangrijpende en onvergetelijke soundtracks te horen op NPO Klassiek. Muziekliefhebbers kunnen maar liefst twee dagen luisteren naar hun favoriete filmmuziek, want de lijst is dit jaar uitgebreid naar een Top 200.

Vanaf vandaag kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete filmklassiekers via npoklassiek.nl/film. De complete lijst wordt op dinsdag 5 maart onthuld om 11 uur, live op NPO Klassiek in het programma De Klassieken. 

Week vol filmmuziek

Vanaf maandag 4 tot en met woensdag 6 maart is er in de reguliere programmering van NPO Klassiek veel aandacht voor filmmuziek. De Fimmuziek Top 200 wordt op donderdag 7 en 8 maart uitgezonden tussen 9 en 17 uur, en wordt gepresenteerd door Hans Smit, Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor.

Andere uitzendingen

Op zaterdag 2 maart ontvangt Jet Berkhout in De Muziekfabriek (AVROTROS) de jonge, aanstormende Nederlandse filmcomponist en pianist Rangel Silaev. In Vrij Spel, de rubriek waarin ze musici uitdaagt een nieuwe versie van een klassieke hit te spelen, zal hij een geheel eigen variatie maken op één van de soundtracks uit de top 3 van de Filmmuziek Top 200.

Vanavond, op vrijdag 23 februari, presenteert NPO Klassiek voor het eerst een Filmmuziek Concert tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert. De presentatie is in handen van Leonard Evers. Het concert is live te volgen op NPO Klassiek en met beeld op npoklassiek.nl/live.