Podcast Op de vijfde rij ontrafelt Septimius Awards

13-02-2024 (16:52) - Audio

In de nieuwe podcastaflevering van Op de vijfde rij, een podcast van VPRO Cinema en Eye filmmuseum, onderzoekt filmjournalist Cesar Majorana de mysterieuze wereld van prijzengala Septimius Gala. Hij ontdekt onder andere wie de nomineerden selecteert en wie er in de jury zit.

In de podcast Op de vijfde rij - een samenwerking van Eye en VPRO Cinema - neemt Majorana een kijkje in de filmwereld, voor- en achter de schermen. In eerdere afleveringen bezocht hij locaties zoals het filmfestival van Cannes, scamfestivals en magische bioscopen.

Bijzondere uitreiking

In de nieuwste aflevering van Op de vijfde rij bezoekt Majorana de Septimius Awards. Tijdens de show reikt de organisatie awards uit aan onder andere de Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Film per contintent, waardoor wereldwijd talent meer kansen op professionele erkenning zou krijgen. Afgelopen jaren wonnen verschillende Nederlandse genomineerden een prijs, zoals Frank Lammers en Mocro Maffia.

Foute boel

Verschillende mensen uit de filmwereld vertrouwen daarentegen de awardshow niet. Vanwege de geheimzinnige houding van de organisatie, blijft het een vraagteken wie de genomineerden selecteert en wie er in de jury zit. Ook moesten de genomineerden veel geld betalen om aanwezig te mogen zijn bij de prijsuitreiking.

De podcast met antwoorden op deze mysteries, is nu te beluisteren via deze link.