Frieze Masters 2023 viert 11-jarig jubileum met Modern Women

08-08-2023 (11:52) - Bucket list

Voor het 11-jarig jubileum zal Frieze Masters in 2023 een nieuwe samengestelde sectie bevatten met de titel Modern Women.

Modern Women is volledig gewijd aan het werk van vrouwelijke kunstenaars gemaakt tussen 1880 en 1980, samengesteld door Camille Morineau (mede-oprichter en wetenschappelijk directeur van AWARE-Archives of Women Kunstenaars, onderzoek en tentoonstellingen) en AWARE.

Modern Women

Frieze Masters zal een gloednieuw gecureerd gedeelte bevatten van 11 oktober tot 15 oktober dat is gemaakt door AWARE, een non-profitorganisatie die sinds de oprichting in 2014 werkt aan licht werpen op vrouwelijke kunstenaars van de 19e en 20e eeuw. Modern Women gaat over de periode 1880-1980, een eeuw die begint met de eerste golf van feminisme in Europa en de VS en die de jaren zeventig beslaat, waarin de tweede golf van feminisme en het begin van feministische kunst worden geïntegreerd. Een sectie die volledig is gewijd aan vrouwelijke kunstenaars, breekt met het idee van modernisme als enkelvoudig, lineair en progressief en bouwt verder op historische feministische tentoonstellingen. Het doel is de moderne tijd te presenteren en het moderne opnieuw in te kaderen door een eeuw aan creatie te tonen via een veelheid aan gezichtspunten, gerealiseerd in een breed scala aan media: schilderkunst, beeldhouwkunst, textiel, computerkunst en fotografie. De werken variëren van niet-politiek tot openlijk activistisch.