Kunsthal viert partnerships met nieuw event Friday Night LIVE

14-09-2023 (13:55) - Bucket list

Vanaf oktober kun je iedere derde vrijdag van de maand tot 22:00 uur genieten van een prikkelend en inspirerend avondprogramma in de Kunsthal.

Met Friday Night LIVE geeft de Kunsthal de sleutel uit handen en biedt zij een podium aan een Rotterdamse partner die actief is op het gebied van film, spoken word, dans, muziek, mode en theater. Door de grote verscheidenheid aan partners is elke editie uniek: het enige dat vaststaat, is dat je verrast wordt. Op vrijdagavond 20 oktober vindt de feestelijke kick-off van Friday Night LIVE plaats en wordt de spotlight gericht op House of Knowledge.

Culturele spelers

“In de Kunsthal, zonder eigen collectie, begint alles altijd met samenwerken. Met Friday Night LIVE kunnen we dat nog een stap verder brengen en verschillende culturele spelers in de stad letterlijk een podium bieden om vanuit hun discipline een avond te programmeren. Het is een geweldige gelegenheid om de diversiteit en het talent van Rotterdam te vieren en samen met onze partners nog meer nieuw publiek te verwelkomen en te inspireren”, vertelt Kunsthal directeur Marianne Splint.

De vrije hand

De komende drie jaar realiseert de Kunsthal dertig edities van Friday Night LIVE – mogelijk gemaakt door een speciale projectbijdrage van de VriendenLoterij – waarbij de partners de vrije hand krijgen in het samenstellen van het programma, geïnspireerd op de tentoonstellingen die op dat moment te zien zijn. Met het maandelijks terugkerende evenement fungeert de Kunsthal als culturele hub, waar verschillende disciplines en gemeenschappen naadloos samenvloeien. Alle tentoonstellingen zijn tijdens Friday Night LIVE tot 22:00 uur geopend.

House of Knowledge

De eerste editie van Friday Night LIVE wordt afgetrapt door House of Knowledge, supporter van jong Nederlands talent in Urban Performing Arts. Met op maat gemaakte ontwikkelingstrajecten begeleidt de organisatie talentvolle, muzikale jongeren naar het professionele veld. Met Know The Ledge:The Prototypes Live, een showcase voor jonge muzikanten en vocalisten, tovert House of Knowledge de Kunsthal om tot een muzikaal speelveld. In lijn met het vijftigjarig bestaan van hiphop, brengt House of Knowledge tijdens Friday Night LIVE een ode aan de muziekstroming en cultuur. Jong talent werkt de komende weken samen met internationaal gerenommeerde artiesten – waaronder DJ Trauma en Bnnyhunna – aan een muzikale performance, die het hoogtepunt zal vormen tijdens de kick-off van Friday Night LIVE. De tentoonstelling [H]erkennen Herbouwen. Wonderkamers van het Rotterdams koloniaal verleden dient als inspiratiebron voor de samenstelling van het programma.