Lights on labs brengt maakproces in beeld

20-03-2024 (11:53) - Bucket list

Van 1 t/m 7 april kunnen cultuurliefhebbers een kijkje nemen in de vijf Bossche labs Cor Unum, Glaslab Den Bosch, Grafisch Atelier Den Bosch en SPARK Lab. Met ‘Light on labs’ word je niet alleen meegenomen achter de schermen, maar kun je ook je handen uit de mouwen steken met verschillende workshops en inspirerende talks meemaken van artiesten.

De vijf labs zijn gevestigd in Den Bosch en hebben elk een ander achtergrond waarbij kunst, design en architectuur centraal staan. Den Bosch is een van de weinige Nederlandse steden waar verschillende makersplekken op loopafstand van elkaar te vinden zijn en die zich op landelijk niveau weten te onderscheiden. Via deze route krijgen bezoekers een unieke kans om kennis te maken met deze bedrijven

Verschillende activiteiten

Bezoekersr kunnen verschillende workshops en masterclasses volgen van onder ander klei, glasbewerking, drukkunst of digitale technieken. Met de ‘artist talks’ kunnen kunnen bezoekers meer weten over de makers zoals Ai Hashimoto en Hanna Kooistra. Het volledig programma is te vinden op de website van ‘Lights on labs’.

Arist talks

Tijdens de artist talks, die deel uitmaken van het programma, komen bezoekers meer te weten over de makers en hun experimenten. De kunstenaarsgesprekken starten om 15 uur en worden afgesloten met een Happy hour tot 17 uur. Ze vinden plaatst op:

- Ma 1 april (tweede paasdag): Keramist Manita Kieft bij Glaslab Den Bosch
- Do 4 april: Kunstenaar Ai Hashimoto bij Grafisch Atelier Den Bosch
- Vrij 5 april: Vormgever Hanna Kooistra bij Cor Unum
- Za 6 april: Architect Lydia Fraaije bij SPARK Lab

Het Light on Labs programma (met uitzondering v/d workshops en masterclasses) is gratis te bezoeken. De route en het volledige programma zijn te bekijken op lightonlabs.nl