Michelangelo's Sixtijnse Kapel binnenkort te zien in Den Haag

Michelangelo's Sixtijnse Kapel binnenkort te zien in Den Haag

21-05-2024 (14:36) - Bucket list

Op vrijdag 21 juni openen de deuren van de Grote Kerk in Den Haag zich voor de tijdelijke expositie De Sixtijnse Kapel van Michelangelo: De Tentoonstelling. Bezoekers kunnen bij deze expositie Michelangelo's beroemste fresco's van dichtbij bekijken, en meer te weten komen over het creatieproces en het leven van Michelangelo.

De schilderijen zijn met precisie gereproduceerd dankzij hoogwaardige fotografie en een speciale druktechniek, zodat alle kleuren en details van Michelangelo's 34 monumentale fresco's tot in het kleinste detail behouden blijven.

Daarnaast kunnen bezoekers extra informatie krijgen over wat Michelangelo inspireerde om deze grote werken te schilderen en de technieken die hij gebruikte middels een gratis audiogids app, die ze rechtstreeks op hun smartphone kunnen downloaden en thuis nogmaals kunnen beluisteren.

De audiogids is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Duits. Ook is er een videoruimte met een documentaire over de uitdagingen waarmee Michelangelo werd geconfronteerd, hoe hij ze overwon, de technologieën en materialen waartoe hij toegang had, de wetenschap erachter en de manier waarop hij ze gebruikte. 

De tentoonstelling komt naar Nederland door een samenwerking tussen productiebedrijf Special Entertainments Event en live-entertainment platform Fever. Wereldwijd zijn er meer dan 600.000 tickets verkocht - in steden zoals Wenen, Lille en Birmingham. 

De tentoonstelling gaat van start op vrijdag 21 juni en is van donderdag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00 geopend voor bezoekers van alle leeftijden. Meer informatie is beschikbaar via de officiële website.