Zomer in de stad: de bucket list van Annelotte Pera

04-08-2023 (14:02) - Bucket list

Even geen inspiratie meer voor wat te doen deze zomer? Hier ben je aan het juiste adres. Creatieven vertellen over hun leukste zomerse hang outs en hidden gems. Dit keer vertelt Annelotte Pera, managing director bij Hammerfest, over haar lijstje. 

Fotografie tentoonstelling Kings & Queens
Een hele indrukwekkende fotoserie door Léon Hendrickx waarbij Drag performers op een hele kwetsbare manier zijn vastgelegd met hun wederhelft: zijzelf. Mooi om te bezoeken in het kader van de Pride in Amsterdam. Te zien in de galerie van The Art’otel tegenover het centraal station.

Ready to take a plunge?
Ik woon in de Houthavens en als de zomer nog even doorzet raad ik je echt aan om daar aan het IJ bij Vessel een duik te nemen. Vessel heeft een heel relaxed terras met uitzicht over het water. Voelt als een stukje buitenland. Ook een prima plek om je picknick mee te nemen en daar op de steiger te liggen. Super plek!

Filmavond in de buitenlucht
Ik laat er graag de hond uit, maar bij het Stenen Hoofd aan het IJ vindt vanaf 23 augustus ook het Pluk de Nacht festival plaats. Tijdens een warme zomeravond in de openlucht een film kijken, met uitzicht over het IJ en de skyline van Amsterdam Noord. Nu al zin in.

6 weken zomervakantie
Voor iedereen met kinderen, neefjes en/of nichtjes tip ik de natuurspeeltuin Jeugdland. In Amsterdam Oost.
Een speeltuin, natuurzwembad en kinderboerderij in 1. Met toezicht, dus kan ik eindelijk dat boek uitlezen.

Helling 7
Inmiddels geen hidden gem meer, maar absoluut een aanrader: restaurant Helling7 op het oude NDSM terrein. Gebouwd op een scheepshelling, met stunning uitzicht. En mocht Helling7 geen plek hebben dan is Restaurant Next, even verderop ook een van mijn favorieten!

Tuinen Rijksmuseum
De tuinen van het Rijksmuseum zijn gratis toegankelijk en een groene oase midden in de stad. Voor als je een keer wat anders wilt dan één van de stadsparken die Amsterdam rijk is. En er zijn in de zomer ook tekenworkshops te volgen, ik zie mijzelf wel achter zo'n schildersezel staan. Denk alleen niet dat mijn schilderij het tot de eregalerij redt ;-)