Gorillas lanceert limited edition wijnflessen voor de feestdagen

08-12-2022 (16:14) - Campagnes

Speciaal voor de feestdagen lanceert Gorillas drie exclusieve wijnflessen in samenwerking met kunstenares Andrea van Nieuwenhuizen en urban winery Chateau Amsterdam. Op ieder etiket is een DreaDoll afgebeeld: een vrouwelijk figuur, ontworpen door van Nieuwenhuizen.

Speciaal voor deze editie heeft Van Nieuwenhuizen drie verschillende DreaDolls ontworpen. De DreaDolls zijn ontstaan als antwoord op het stigma rondom vrouwen. Naast de exclusieve wijnflessen is het werk van Van Nieuwenhuizen ook te zien in de galerij van de Gorillas vestiging aan het Weesperplein in Amsterdam.

Powervrouwen

Van Nieuwenhuizen: “Met mijn kunst toon ik vrouwen die vol zelfvertrouwen en power in het leven staan. Ze lachen niet op commando en geloven in zichzelf. De vrouwen zijn sexy, extravert, stijlvol en staan in hun kracht”. 

De wijn zelf

De wijn is een blend van garnacha en tempranillo en is gemaakt door de founding wijnmaker Jos van Chateau Amsterdam. De sterke, vrouwelijke houding van de DreaDolls wordt doorvertaald naar een ongefilterde, mysterieuze en krachtige rode wijn. Chateau Amsterdam werkt samen met druivenboeren uit heel Europa. In Amsterdam maken ze moderne en klassieke wijnen middenin de stad. Door druiven in plaats van flessen te verplaatsen, hebben zij de unieke kans om te innoveren en experimenteren met originele smaken en ervaringen. Zo komt de garnacha uit Priorat (Spanje) en de tempranillo uit Valencia (Spanje).

Erg blij

Fabienne Walch, Head of Brand bij Gorillas: “De feestdagen komen eraan, en samen met Chateau Amsterdam wilden we een wijnfles ontwerpen die niet alleen lekkere wijn bevat, maar er ook nog eens mooi uitziet. We zijn erg blij dat Andrea van Nieuwenhuizen de wijnflessen een prachtige look heeft gegeven met haar DreaDolls”.

Verkrijgbaar

De exclusieve wijnflessen zijn al verkrijgbaar via de Gorillas app, zolang de voorraad strekt. De kunstwerken zijn tot en met januari te zien aan de Weesperstraat 61H in Amsterdam.