Milla Jovovich het gezicht van Johnnie Walker in campagne

Milla Jovovich het gezicht van Johnnie Walker in campagne

23-11-2021 (12:11) - Campagnes

Hollywood-superster Milla Jovovich is de nieuwe lokale ambassadeur voor Johnnie Walker, wereldwijd het nummer één Scotch Whisky merk, in de campagne 'Less Talking, Keep Walking' gemaakt door Dept. De campagne is de tweede van het advertentieconcept 'The Walkers' dat eerder dit jaar werd gelanceerd met Adrien Brody in de hoofdrol. De campagne gaat live in veertien landen in Oost-Europa op tv, digitaal, social media en out-of-home. Dept ontwikkelde de creatieve campagne en United Partners zorgde voor de PR- en marketingstrategie.
 
Milla Jovovich en Johnnie Walker willen mensen inspireren met het motto: "Less Talking, Keep Walking", een weerspiegeling van zowel de eigen actiegerichte mentaliteit van Johnnie Walker als het vooruitstrevende karakter van Oost-Europa. "Het campagne-idee komt voort uit een krachtig inzicht dat merk, regio, Milla en ons publiek perfect verbindt", vertelt João Inácio, associate creative director bij Dept. "Daden zeggen meer dan woorden en Milla is, net als Johnnie, het perfecte voorbeeld van iemand die het wandelen het woord laat doen."
 

Geen rechte lijn

"De oprichter van Johnnie Walker wist dat de mooiste levens niet in een rechte lijn verlopen", zegt Dora Fejes, senior brand manager Whisky bij Diageo Eastern Europe. "Vooruitgang vindt plaats wanneer je onverwachte wendingen neemt en alles riskeert terwijl je naar je eigen onverschrokken grenzen loopt. In de advertentie met Milla Jovovich weerspiegelt het verhaal het ethos van Johnnie Walker en vat het samen in onze inspirerende campagnerichting 'Less Talking, Keep Walking'.
 
Paul W.S. Anderson, bekend van films als de Resident Evil-serie (2002-2016), Alien vs Predator (2004) en Monster Hunter (2020), regisseerde de campagnefilm. Hij combineert het zelfvertrouwen en de levendigheid van Milla Jovovich met de stijlvolle en exclusieve energie van de merk. "'Less Talking, Keep Walking' beschrijft precies de benadering die Milla en ik hebben genomen in de films die we samen hebben gemaakt", aldus Paul W.S. Anderson. "Het was bijzonder om de grenzen van kinetische actie en schoonheid verder te verkennen met het legendarische merk Johnnie Walker."
 

Credits

Client: Diageo
Marketing Director Eastern Europe: Konstantin Tamirov
Sr. Brand Manager: Dora Fejes
Agency: Dept
Executive Creative Director: René Verbong
Creative Director: Manuel Di Tolve
Associate Creative Director: João Inácio
Creatives: Michael Phillips, Anwar Okasha & Ramin Bahari
Agency Producers: Dennis Gijsbers & Kimberley English
Account Director: Jessica Otero Ely
Design: Sander van Lit, Immanuel De Jong
Director: Paul W.S. Anderson
DOP: Stuart Graham
Executive Producer: John Brocklehurst
Producer: Mark Collins
Editor: Govert Janse
Sound Design: Wave Studios Amsterdam
Sound Designer: Alex Nicholls-Lee
Music Company: Friday Music
Music Supervisor: Steph Grace-Summers
Music Composer: Rob Jager
Post Production: Moving Picture Company
Producer: Thomas Cole
Grading: Philip Hambi
VFX Set Supervisor: Jim Radford
2D VFX Supervisor: Pedro Santos
3D VFX Supervisor: Matteo La Motta
PR and Marketing Strategy: United Partners