Rabobank richt nieuwe campagne op betere woontoekomst

18-01-2022 (11:17) - Campagnes

Rabobank start een nieuwe merkcampagne met het thema 'Een betere woontoekomst' De 360 campagne, ontwikkeld door 180 Amsterdam, laat zien dat de bank verschillende woonoplossingen aandraagt waarmee ze wil bijdragen aan het verbeteren van de woningmarkt. Zo is de bank er voor huizenbezitters die willen verduurzamen of voor wie de financiële situatie verandert, maar ook voor starters voor wie de woningmarkt momenteel lastig te betreden is. De campagne toont ook de extra inzet van Rabobank. Zo bouwt de bank ook huizen.
 
De muziek in de campagne is wederom een remake van het nummer 'Where everybody knows your name' geproduceerd door Massive Music en ingezongen door singer-songwriters Yuki & Rachèl Louise.
 
Het is na 'Rabo ClubSupport' en 'Praten over geld' de derde campagne binnen de nieuwe merkstrategie 'de coöperatieve Rabobank' die 180 Amsterdam voor Rabobank ontwikkelt waarin Rabobank laat zien dat de bank aan oplossingen werkt die goed zijn voor haar klanten én voor hun leefomgeving. Ben Goedegebuur, senior copywriter 180 Amsterdam: "Een betere woontoekomst betekent voor iedereen iets anders. Met deze drie herkenbare voorbeelden, maar bijvoorbeeld ook met content waarin we laten zien wat Rabobank nog meer doet om de woningmarkt te helpen, geven we op een echte Rabo-manier invulling aan het thema: menselijk, sympathiek en oplossingsgericht."
 
 

Maatschappelijk betrokken

Anouk Marx, Advertising Manager Rabobank: "We realiseren ons dat de huidige woningmarkt voor veel mensen lastig is en vinden het belangrijk dat wij als maatschappelijk betrokken bank daar niet voor weglopen, maar aan onze klanten en aan Nederland laten zien op welke manier we meedenken en kunnen helpen. We hebben zeker niet dé oplossing voor iedereen in huis, maar bijvoorbeeld met 'Bieden met meer zekerheid' proberen we starters met net wat meer vertrouwen de woningmarkt te laten betreden. Persoonlijk vind ik het mooi dat de campagne zowel het menselijke, persoonlijke karakter van Rabobank weerspiegelt als de digitale dienstverlening een duidelijke plek geeft."
 
De campagne loopt tot begin april en wordt uitgerold via TV, bioscoop, OLV, radio, social, OOH en online display advertising.


Credits

Klant: Rabobank Nederland
Bureau: 180 Amsterdam (strategie en creatie)
Regie: Marleen Jonkman (Czar Amsterdam)
Muziek: Massive Music (music)
Geluid: Alfred Klaassen (sound)
Edit: Annelien @kapsalon (edit)
Grading: De Grot
Media: PhD