Kick-off Juryjaar 2022 bij iO - Campus Amsterdam

22-11-2022 (22:02) - Cool Brands

Op 22 november vond bij host iO - Campus Amsterdam de kick-off plaats van het Coolest Dutch Brands juryjaar 2022. Tijdens deze avond sprak onder anderen Marcel Belt, winnaar van de Coolest Dutch Brand Award 2021, over zijn ervaringen van het afgelopen jaar en deelde hij als oud-finalist tips met de jury, die nu op het punt staat de twaalf genomineerde merken van 2022 in drie rondes te gaan jureren

Het was op 22 november een geïnspireerde en energieke bijeenkomst op het splinternieuwe kantoor van iO in Amsterdam, een jonge bureaugroep die behalve digital en tech-savvy, ook veel retailkennis in huis heeft. Gastheer Charles Borremans sprak de 2022-jury in een korte presentatie bij over deze snelgroeiende bureaugroep.

Tijdens het avondprogramma werden onder leiding van juryvoorzitter Meindert van den Heuvel (foto boven rechts) ondermeer criteria en spelregels van het juryproces in aanloop naar de jurering die begin 2023 van start gaat, onder de loep genomen, gevolgd door een informele netwerkborrel.

Genomineerd in 2022

Tot nu toe zijn in 2022 genomineerd: The Good Roll, (januari), Swapbox (februari), Spoony (maart), Nuud (april), Yumeko (mei), GO Sharing (juni), Pieter Pot (juli), BenBits (augustus), The Dutch Weed Burger (september), We Are Eves (oktober) en Tiny Library (november). Over twee weken maakt fonk magazine de laatste en twaalfde nominatie van 2022 bekend.

Meer over de tot dusver genomineerde merken Coolest Dutch brands vind je in de channels Cool Brands en Challenger Stories op fonkmagazine.nl

Over Coolest Dutch Brands

Coolest Dutch Brands is een initiatief van fonk magazine en beleeft nu zijn zesde editie. Eerder werd de award gewonnen dooer Naturalis, de Vegetarische Slager, VanMoof, Fairphone en Marcel's Green Soap.  Partners van Coolest Dutch Brands 2022 zijn iO Digital - Campus Amsterdam (challenger vlogs), Ruwer. ConceptD is hoofdsponsor van de 2022-editie.