Oyster Heaven genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2024

17-04-2024 (11:22) - Cool Brands

George Birch, founder van Oyster Heaven, heeft grote ambities om de verdwenen oesterriffen weer te herstellen in de oceanen. Om dit op schaal te realiseren, is er veel geld nodig van grote investeerders en uiteraard zit daar een strategische marketingvisie achter. 

'In 2022 lanceerden we een uitgewerkt plan en in 2023 kregen we onze eerste investeerder, de Amerikaans-Nederlandse ondernemerShawn Harris van Orange Wings Investments, aan boord. Zij heeft ons vanaf het begin geweldig ondersteund. Terwijl de meeste mensen oesters alleen kennen als delicatesse, omarmde zij onze strategie om oesterriffen in te zetten als ‘nature-based solution’ voor oceaanherstel.

'Je moet projecten hebben van minimaal 50 miljoen dollar om het interessant te maken voor dit soort grote bedrijven, het moet gaan om overzichtelijke markten en de Return of Investment moet stabiel moet zijn"

Birch: ‘Dankzij het inspirerende voorbeeld van onze samenwerking met Purina, groeit de interesse van diverse partijen om bij te dragen aan oceaanherstel via onze oesterherstelaanpak. Momenteel zijn we in gesprek met verschillende grote bedrijven en hebben we concrete plannen om de komende jaren diverse oesterprojecten op te zetten, niet alleen in Nederland maar ook in het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Het hele interview lees je nu in Fonk magazine

Wil je het hele verhaal van George Birch lezen? Check dan het inerview in Fonk magazine 387. Geen abonnement? Koop Fonk magazine 387 dan los in onze webshop in print of als digitale uitgave (€7,50).