WasteBoards 12e en laatste nominatie bij Coolest Dutch Brands 2021

27-12-2021 (11:55) - Cool Brands

WasteBoards wil laten zien dat je van plastic afval coole, nieuwe producten kan maken. In hun geval door van plastic dopjes skateboards te maken. FONK sprak co-founder Rogier Heijning over onder hun missie en het vallen en opstaan dat bij de realisatie ervan komt kijken. Wasteboards is het twaalfde en daarmee ook het laatste genomineerde merk van Coolest Dutch Brands 2021.  
 
De mensheid produceert bijna 20.000 plastic flessen per seconde. Rivieren, oceanen, stranden en steden raken steeds meer vervuild met plastic. Wasteboards wil het tij keren. Niet alleen door waarde te creëren uit plastic afval, maar ook door recycling er cool uit te laten zien. WasteBoards is een nieuw duurzaam skateboardmerk uit Amsterdam dan designboards maak van gerecyclede plastic flessendoppen. Elke WasteBoard wordt met de hand gemaakt en elk ontwerp
 
Co-founder Rogier Heijning: ‘Wat wij willen, is het plastic afval in de natuur stoppen. Dan doen we door te laten zien dat je van plastic afval hartstikke mooie, nieuwe, coole producten kunt maken. We werken vanuit een positieve boodschap en zeggen niet: ‘het is slecht als je plastic in de natuur achterlaat’, maar ‘kijk eens wat voor moois je ervan kunt maken. Het is mooi om te zien dat mensen daardoor anders naar plastic afval kijken; vooral bij kinderen en jonge mensen valt het kwartje heel snel.'
 

Lees het hele verhaal in FONK magazine

Meer weten over Cool Brand Wasteboards? FONK-bonnees lezen het volledige verhaal in FONK magazine 326.  Geen abonnement? Kies dan voor een gratis kennismakingsabonnement van 3 maanden op de digitale editie! Klik hier om 3 maanden gratis kennis te maken.
 

Vakjury 2021

In januari gaat de vers samengestelde vakjury Coolest Dutch Brands van start met het jureren van de 12 genomineerde merken van 2021. 
 

Partners Coolest Dutch Brands

ConceptD is hoofdsponsor van Coolest Dutch Brands. Daarnaast is Coolest Dutch Brands 2021 powered by: Ruwer en MassiveMusic.partners Coolest Dutch Brands: