Carice van Houten en POLSPOTTEN slaan handen ineen

21-10-2022 (08:00) - Design

Carice van Houten en POLSPOTTEN hebben samen een serie bijzettafeltjes ontworpen: Zig Zag Stools.

Van Houten liet zich inspireren door haar eigen interieur. De foto's van de campagne zijn daarom ook in haar huis geschoten. In de campagne wordt de kijker meegenomen in het ontwerpproces.

Ontwerpproces

Actrice Carice van Houten kwam de POLSPOTTEN-studio binnen met een doel: het creëren van een item dat niet alleen speels en uniek is, maar ook functioneel. Carice liet zich inspireren door haar eigen interieur. Met hun gedeelde passie voor kleur en onverwachte kleurcombinaties was voor Carice en POLSPOTTEN snel duidelijk dat dit de basis moest zijn voor hun limited edition ontwerp. 

Campagne

Ward Monné van Wardtaal Creative Agency: “Om voor de campagne een visuele vertaalslag te maken tussen het interieur van Carice en het ontwerp van de Zig Zag Stool, is het interieur teruggebracht naar de essentie. 

Door een visuele studie te doen met color blocking, kwamen we tot de essentie. Er ontstond er een visuele connectie tussen het interieur en het limited edition ontwerp.”

De teasercampagne bevat een aantal behind the scene video’s, zoals het beeld van Carice die aan het werk is in de POLSPOTTEN studio. Daarnaast wordt het color blocking-concept in diverse composities getoond, in aanloop naar de lancering. In de laatste fase van de campagne komen begin en einde samen en wordt het interieur van Carice met haar ontworpen Zig Zag stools in diverse settings in haar huis gepresenteerd.