Eerste Product Design award voor Nederlandse kinderfiets ooit

02-05-2023 (11:12) - Design

Nog geen jaar op de markt en nu al een prestigieuze, internationale prijs mogen ontvangen. Dat gebeurt nu Vici, de 3-in-1 meegroeifiets die kinderen tussen de 1 en 5 jaar sneller, veiliger en prettiger leert fietsen. Dat Vici nu de Red Dot Award 2023 voor Product Design wint, betekent dat de fiets als esthetisch aantrekkelijk, functioneel, slim en innovatief bneoordeeld is, maar bovenal een uitstekend ontwerp heeft.

Mark Nijenmanting, één van de initiatiefnemers van Vici, zegt over de prijs: “Meer dan trots zijn wij, samen met productontwikkelaar Dynteq, op deze eerste award voor Vici. De Vici Meegroeifiets is nog geen jaar op de markt en dan al zo’n keurmerk krijgen. Uiteraard merken wij ook de toegevoegde waarde van de fiets qua duurzaamheid, veiligheid en ontwerp via onze enthousiaste klanten, maar het is extra bijzonder en steunend dat een internationale organisatie als Red Dot de Product Design Award toekent aan onze meegroeifiets”.

Van stappen naar trappen

De Vici is een loopfiets die in één makkelijke draai kan worden aangepast van lage, naar hoge loopfiets (door het frame om te draaien) en daarna naar trapfiets (door de trapmodule te bevestigen). Kinderen maken hierdoor op hun vertrouwde fiets eenvoudig een volgende stap en leren sneller fietsen. Vici groeit niet alleen met het kind mee, maar dezelfde fiets en materialen zorgen er ook voor dat kinderen met meer vertrouwen de stappen tot fietsen doorlopen, waardoor ze fietsen met zijwielen zelfs kunnen overslaan.