EVBox Livo wint Red Dot Product Design Award 2023

20-04-2023 (14:57) - Design

EVBox, leverancier van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, bracht eind vorig jaar zijn nieuwste generatie thuislader EVBox Livo uit. Nu is het laadstation voor zijn uitstekende ontwerp met de Red Dot Product Design Award in de categorie voertuig accessoires erkend.

Hoewel het moeiteloos laden van elektrische voertuigen de belangrijkste prioriteit van het laadstation is, heeft het strakke en aanpasbare ontwerp het gemakkelijker dan ooit gemaakt voor klanten om merk personalisatie aan te vragen. 

De combinatie van esthetiek en functionaliteit

EVBox heeft samengewerkt met het strategisch ontwerp- en innovatiebureau VanBerlo om een gebruiksvriendelijk ontwerp van laadstations voor EV-rijders te maken. De EVBox Livo combineert design en functionaliteit en valt op door zijn strakke zwarte honingraat-textuur behuizing en duidelijke gebruikersinterface. Bovendien is de EVBox Livo speciaal ontworpen voor mensen die een nauwere relatie met het product hebben, zoals installateurs. De EVBox Livo is daarnaast gemaakt met Makrolon® RE, een duurzaam alternatief voor plastic.  

Over Red Dot Award

De Red Dot Award is een jaarlijkse internationale ontwerpcompetitie die gespecialiseerd is in het productontwerp, communicatieontwerp en ontwerpconcepten. Het winnen van een Red Dot Award is een teken van internationaal prestige omdat het een van de meest gewaardeerde designprijzen is. In 2023 werden in de Red Dot Product Design Award competitie inzendingen uit 60 landen ingediend en beoordeeld in 51 wedstrijdcategorieën. Elk jaar kiest de internationale jury de winnende producten op basis van esthetiek, functionaliteit en innovatie.