Vijf Zwitserse designers te zien bij Dutch Design Week

25-10-2022 (16:21) - Design

De Zwitserse kunstraad Pro Helvetia presenteert vijf Zwitserse designers tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De expositie waarin de designers hun werk laten zien, 'GIVING WAY’, draait om persoonlijke interpretaties van de thema’s things that matter: inclusiviteit, vertragen, balans en circulariteit.

Met hun slimme uitvoering nodigen de ontwerpers ons uit om alledaagse voorwerpen op een meer bewuste manier te waarderen en ermee om te gaan, door hun functionaliteit of metaforische urgentie. 

GIVING WAY

De ruimte in de Microlab Hall is omgevormd tot een open landschap dat de projecten samenbrengt en plaats maakt voor verschillende mentaliteiten. De installatie met sterke, maar transparante herhalende volumes stelt bezoekers in staat om de projecten vanuit verschillende hoeken te observeren en zich onder te dompelen in de ruimte, van hoog tot laag. De scenografie is ontwikkeld door Dutch Invertuals.

Pro Helvetia

Voor de eerste keer werkt de Swiss Arts Council Pro Helvetia samen met de Dutch Design Week met als doel een nieuwe generatie Zwitserse en in Zwitserland woonachtige designers de ruimte te geven om hun ontwerpen hier te presenteren. Pro Helvetia organiseert tentoonstellingen onder het label Design Switzerland, presenteert opkomende ontwerpstudio's op belangrijke evenementen in de branche en stelt hen in staat zichtbaarheid te krijgen, professionele netwerken op te bouwen en hun ontwikkelingsdoelen te bereiken. 

De designers

een compilatie van herboren industriële producten 
Alix Arto


 

 


een reeks objecten die slaap materialiseren 
Rafael Gil Cordeiro

 

 

 

 

 

een collectie die klimaatverandering personifieert
Rafael Kouto

 

 

 

 een ‘steering by learning’ rolstoel
Reto Togni
een reeks nagebootste en gearticuleerde elementen die licht beeldhouwen Salienti

 

Waar + wanneer

Microlab Hall, Strijp S
Geopend van 11.00 - 18.00 uur
22 - 30 oktober 2022