Amerikaanse geldschieter verlengt horizon Blokker met drie jaar

Amerikaanse geldschieter verlengt horizon Blokker met drie jaar

04-05-2024 (13:15) - Economisch

De verlieslatende winkelketen Blokker heeft een geldschieter gevonden, waardoor de toekomst van het bedrijf voor de komende drie jaar is veiliggesteld; verkoop is nu definitief van de baan.

Blokker was al langer bezig met een herfinanciering, maar dat duurde uiteindelijk langer dan gedacht. Uiteindelijk verstrekt Gordon Brothers, een Amerikaanse investeringsmaatschappij, het bedrijf een lening voor drie jaar.

"We zijn erg tevreden over het behaalde resultaat", stelt Ynse Stapert, CEO van Mirage Retail Group, waar Blokker onder valt, bijd e NOS. "We zien de toekomst van Blokker met vertrouwen tegemoet."

Meer huismerkproducten, meer diensten i. winkels

Blokker is niet van plan om radicaal van koers te veranderen. De winkelketen wil onder meer het aantal 'huismerk'-producten uitbreiden. Daarnaast wil het meer online bestellingen via de winkels aan klanten leveren. Ook wil het bedrijf het aantal diensten in de winkels uitbreiden. "Er zijn al veel winkels die pakketophaalpunt zijn. Daar zien we nog meer mogelijkheden, bijvoorbeeld voor het terugbrengen en recyclen van producten."

Verlies sinds 2014

Blokker heeft zo'n 400 winkels en ruim 4000 werknemers. Het bedrijf lijdt sinds 2014 verlies. Afgelopen jaar leidde tot een brutoverlies van 2 miljoen euro.

De familie Blokker verkocht het bedrijf in 2019 aan Mirage Retail Group. Dat bedrijf zette eerder ook Intertoys in de etalage, maar slaagde er niet in het te verkopen. Mirage was tot vorig jaar eigenaar van de failliete elektronicaketen BCC.

 


Bureaus

Media

Marketing