DuurzaamInvesteren.nl haalt 35,2 miljoen op in eerste halfjaar

26-07-2022 (11:09) - Economisch

Ondanks onzeker economisch klimaat ziet het investeringsplatform een groeiende interesse in duurzame investeringsprojecten.
 
In de eerste zes maanden van 2022 heeft investeringsplatform DuurzaamInvesteren.nl 35,2 miljoen in 26 aanbiedingen opgehaald. Het gaat om een toename van 53% ten opzichte van 2021, waar het om 17 aanbiedingen ging.
 
De groei is vooral te zien op het gebied van duurzame energie en e-mobility projecten. Ondanks de wisselende economische omstandigheden ziet DuurzaamInvesteren.nl dat er nog steeds een groeiende interesse is in het investeren in duurzame projecten. Uit een poll onder de investeerders bleek dat juist het duurzame aspect van de aanbiedingen hen interesseert.


Diversificatie van aanbiedingen

Het platform biedt in steeds meer sectoren verschillende soorten aanbiedingen aan, zoals groeifinanciering en werkkapitaal. In het eerste halfjaar van 2022 betrof dit 26 projecten, met een focus op duurzame energie, en e-mobility. Ook zijn er projecten die zich richten op duurzame batterij-innovaties, samen goed voor een groeikapitaal van 3,9 miljoen euro. Dit is een groeiende sector voor DuurzaamInvesteren.nl, een die belangrijk is voor het versnellen van de energietransitie.
 

Duurzame innovaties

Nieuw op het platform is de serie obligatieleningen van MisterGreen Electric Lease, waarvan de eerste begin 2022 inging. Deze leaseservice van elektrische auto’s plaatst een door de AFM goedgekeurde prospectus met meerdere aanbiedingen verspreid over het jaar waar geïnteresseerden in kunnen investeren. Hierdoor krijgen meer mensen de kans om te kijken wanneer en voor hoeveel zij willen investeren. DuurzaamInvesteren.nl is de enige aanbieder van een dergelijke prospectus.

 
 

 


Bureaus

Media

Marketing