Forse reorganisatie Just Eat Takeaway in Frankrijk

21-07-2022 (16:39) - Economisch

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway is van plan om honderden banen in Frankrijk te schrappen als onderdeel van een herstructurering van zijn activiteiten.
 
Le Monde meldt dat het bedrijf zijn activiteiten in 26 Franse steden reorganiseert, ook het Franse hoofdkantoor moet inkrimpen.
In Frankrijk werkt Just Eat niet met zelfstandigen, maar met bezorgers in vaste dienst. "Vanwege de uitdagende marktdynamiek in Frankrijk en onze ambitie voor duurzame winstgevende groei, hebben we de intentie om onze activiteiten in Frankrijk te herstructureren", aldus een woordvoerder van het bedrijf tegenover Bloomberg. Gesprekken met vakbonden zijn in gang gezet. 
 
Just Eat is overigens niet van plan om zijn bezorgactiviteiten in een van de 26 steden te staken. Just Eat doet momenteel van alles om de kosten te drukken.

In een poging de verliezen bij de Amerikaanse dochter terug te dringen, is de maaltijdbezorger uitgekomen bij Amazon. Het Amerikaanse dochterbedrijf van JET krijgt toegang tot de klanten van Amazon. In ruil krijgt Amazon een optie (warrants) op aandelen Grubhub.
 

emerce

Bureaus

Media

Marketing