Jordi van den Bussche, AKA Kwebbelkop, lanceert eerste skateboarding roguelite game ‘Helskate’

09-06-2023 (07:00) - Gaming

Jordi van den Bussche, beter bekend als een van de grootste Nederlandse YouTubers Kwebbelkop met ruim 15 miljoen volgers, kondigt vandaag met zijn game studio Phantom Coast de lancering van hun eerste video game, ‘Helskate’ aan, die dit najaar in Early Access beschikbaar zal zijn.

Helskate is officieel aangekondigd tijdens Day of the Devs: Summer Game Fest Edition 2023, een van de grootste showcases voor independent games, en is ‘s werelds eerste skateboarding roguelite die elke speler een unieke ervaring biedt. Helskate is ontwikkeld door Phantom Coast, een indie game studio opgericht door Jordi van den Bussche.

Als ondernemer en fervent gamer, is het oprichten van Phantom Coast een logische vervolgstap voor Van den Bussche. De studio biedt hem een uitlaatklep voor zijn passie en geeft hem de kans om zijn droom om een videogame te ontwerpen te vervullen. Inmiddels heeft het bedrijf internationale partners zoals game investeerder Kowloon Nights, onder andere bekend om de financiering van Sifu, Spiritfarer en Tchia, en een miljoenen investering van een toonaangevend gamebedrijf.

Helskate, geregisseerd en ontworpen door Steve Swink, onder andere bekend van Tony Hawk's Underground en Author of Game Feel, is een roguelite die arcade-stijl skateboarden combineert met stijlvolle character action combat. Van den Bussche omschrijft Helskate, waarvan dit najaar de eerste versie (ook wel Early Access genoemd) op het online gamingplatform Steam moet verschijnen, als een mix tussen Elden Ring en de Tony Hawk-games, die tussen 1999 en 2018 wereldwijd naar schatting meer dan 1,4 miljard dollar aan inkomsten genereerde.

Niet compleet

Met een team van 20 gamedesigners is vier jaar aan Helskate gewerkt, maar ook ervaren onlinegamers krijgen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de game. “We brengen niet één final game uit. Nee, we brengen juist een game uit waarvan wij weten: dit is niet compleet. Geef ons feedback, kom met ons testen, kom met ons spelen en deel jouw visie met ons zodat wij de dikste gamestudio kunnen bouwen, die echt geeft om de kwaliteit van de game. Wij brengen nu juist de Helskate uit onder Early Access zodat we na de hand van feedback de game naar een hoger niveau kunnen brengen. Het gaat niet om winst, maar om de creativiteit,” zegt Van den Bussche.

Skateparadijs

Helskate speelt zich af in de fictieve stad Vertheim, een plek vol goden en monsters die constant hoofdrolspeler Anton Falcon's droom om te skateboarden dwarsbomen. Ondanks de chaos en vernietiging, ziet Anton potentie in het stedelijke landschap van de stad als het perfecte skateparadijs. Maar voordat hij deze visie kan verwezenlijken, moeten hij en zijn skateboard vrienden eerst de monsters verslaan. Door te grinden, trucs uit te voeren en combo's te maken, banen spelers hun weg door de gevaarlijke straten en de vervallen infrastructuur van Vertheim, vechtend om Anton's droom werkelijkheid te maken. Spelers kunnen verschillende wapens en uitrustingen combineren en upgraden om hun speelstijl aan te passen.

Punk-invloeden

De graphics en animaties in Helskate zijn ontworpen om de spelers de beste ervaring te bieden en zijn geïnspireerd door de skating cultuur met een fantasy-twist. Helskate is ontstaan vanuit het idee om een skateboarding game te creëren die niet verbonden is aan realisme, maar in plaats daarvan fantasie gecombineerd met punk invloeden, en na drie jaar hard werken zal Helskate begin 2024 in Early Access beschikbaar zijn.