Equal Rides voor Drag Queens dankzij Auto.nl en Fama Volat

Equal Rides voor Drag Queens dankzij Auto.nl en Fama Volat

23-07-2024 (14:58) - Inclusiviteit

Met Pride Amsterdam in aantocht, komt het gesprek over de veiligheid van drag queens in onze hoofdstad weer op gang. De afgelopen jaren werden verschillende drag queens meermaals geweigerd in taxi’s terwijl dit vaak de enige manier is om veilig van en naar optredens te gaan. De queens voelen zich onveilig, worden bedreigd en zelfs belaagd.

Nadat DRAGS OF ANARCHY publiekelijk de noodklok luidde, vonden ze in auto.nl een partner die hun vervoersprobleem belangeloos verhielp met de levering van een stijlvolle auto.

Draxi

De (zwarte) auto werd door de queens zelf op een symbolische manier onthuld. Door hun frustraties en verdriet op de bovenste laklaag te uiten, werd er langzaam een tweede laag zichtbaar: een opvallende kleurrijke wrap met krachtige teksten en silhouetten van de queens. De auto rijdt - om een ‘Equal Rides’ statement te maken - niet rond als taxi, maar als ‘draxi’.

Deze aanpak is mede mogelijk gemaakt door creatief bureau Fama Volat. Toen DRAGS OF ANARCHY hulp zocht voor veilig vervoer, sprong auto.nl hierop in, en bedacht samen met Fama Volat het concept om van de auto meer dan alleen een vervoermiddel te maken. Door krachtige teksten en een opvallend design, benadrukt de ‘draxi’ de voortdurende strijd voor gelijke behandeling in het vervoer. Voor DRAGS OF ANARCHY is de ‘draxi’ niet alleen een veilig alternatief, maar ook een symbool van hun missie om meer zichtbaarheid en acceptatie te creëren.