Fixers Group behaalt minderheidscertificering van ESDP

Fixers Group behaalt minderheidscertificering van ESDP

23-07-2024 (12:43) - Inclusiviteit

Het Amsterdamse activatie- en evenementenbureau Fixers Group heeft een Ethnic Minority Business (EMB) certificering van het European Supplier Diversity Program (ESDP) behaald, dat minderheidsbedrijven eerlijke kansen biedt en grote corporaties helpt hun supply chain te diversificeren. De certificering van Fixers bevordert een diverser bedrijfslandschap en gelijkere kansen voor minderheidsgroepen.

Minderheidsbedrijven ervaren vaak grotere obstakels bij het verkrijgen van bedrijfscontracten. Het European Supplier Diversity Program (ESDP), opgericht in 2021, brengt industrieleiders, sourcing- en supply chain professionals, investeerders, innovators, start-ups en snelgroeiende bedrijven van etnische minderheden samen om deze barrières te doorbreken en de positie van minderheidsbedrijven in de Europese markt te versterken.

Gelijke kansen

Katja Heinrich, oprichter van Fixers Group: "Vorig jaar organiseerden we het ESDP-congres in Amsterdam, wat de Europese uitbreiding van ESDP inluidde. Het congres toonde de voordelen van zo'n certificaat voor minderheidsbedrijven zoals die van mij. Daarnaast vond ik het hartverwarmend om te zien hoe een initiatieven als deze mensen vooruit helpen in zowel het leven als het bedrijfsleven door gelijke kansen te bevorderen."

Drie uitdagingen

Lushentha Naidoo, Managing Director bij ESDP: "De ESDP-certificering erkent bedrijven die voornamelijk eigendom zijn van, gecontroleerd worden door en geëxploiteerd worden door personen uit etnische minderheidsgroepen. ESDP pakt de drie belangrijkste uitdagingen aan voor EMB's: discriminatie, toegang tot netwerken en twijfel. Onze evenementen en database verbinden EMB's met grote bedrijven, bevorderen groei en creëren werkgelegenheid in lokale gemeenschappen."

Corporates en EMB’s kunnen zich aanmelden bij ESDP. Bedrijven zoals Accenture, Amazon, Google en IBM zijn al lid.