Ruud Gullit krijgt tegel aan PSV Walk of Fame

05-12-2023 (12:50) - Marketing

Op donderdag 7 december zal Ruud Gullit, voorafgaand aan de Eredivisiewedstrijd PSV – Heerenveen, zijn Walk of Fame-tegel, een initiatief van Energiedirect, onthullen. De oud speler van PSV is de 17de in de rij van clublegendes die in en om het Philips Stadion zijn vereeuwigd.

Gullit speelde in de seizoenen 1985-1986 en 1986-1987 75 officiële wedstrijden voor PSV. Gullit werd snel geliefd in Eindhoven. Met een totaal van 53 doelpunten speelde hij een belangrijke rol in de twee kampioenschappen. De aanvaller annex middenvelder werd bij PSV ook ‘Nederlands Voetballer van het Jaar’.

Recordtransfer

Voor een recordbedrag van 16,5 miljoen gulden vertrok Ruud Gullit in 1987 naar AC Milan, waar hij jarenlang een gouden trio vormde met Marco van Basten en Frank Rijkaard. In hetzelfde jaar ontving hij de Ballon d’Or; een prestigieuze prijs voor de beste voetballer van de wereld. Met AC Milan won Ruud Gullit twee keer de Europe Cup I. Ook leidde hij het Nederlands Voetbalelftal in 1988 naar de winst van het Europees Kampioenschap. Onder andere door deze prijzen wordt hij algemeen erkend als een van de beste Nederlandse voetballers ooit.

Blijvend cadeau

De PSV Walk of Fame is een initiatief van Official Partner Energiedirect. Zij bedachten de actie in 2022 en lieten fans nomineren welke PSV’ers een tegel verdienen. Gullit werd gekozen als een van de favorieten. Ilse Steenbergen, manager branding Energiedirect: “Wij zijn blij dat we samen met PSV mogen bouwen aan de PSV Walk of Fame. Met het monument verbinden we de fans de club, hun helden en ons merk met elkaar. Ruud Gullit is een van de grootste voetbaliconen die ons land telt. We zijn er trots op dat hij zijn tegel komt onthullen.”

Frans Janssen, Commercieel Directeur PSV: “Ruud Gullit is een van de beste spelers die ooit voor PSV heeft gespeeld en is een van de symbolen van ons rijke verleden. Daarom is hij een zeer waardevolle toevoeging aan de Walk of Fame, dat inmiddels een begrip is geworden onder onze supporters. Ik wil Energiedirect enorm bedanken voor de inzet die zij telkens levert om de clubgeschiedenis toegankelijker te maken voor ons allemaal.”


Bureaus

Media

Economisch