WhatsApp introduceert kanalen

14-09-2023 (10:00) - Media

Met WhatsApp kanalen kan iedereen direct updates ontvangen van personen of organisaties die ze volgen. Het doel van WhatsApp kanalen is een breed publiek bereiken waardoor de kanaalberichten - in tegenstelling tot chatberichten - niet end-to-end encrypted zijn.

Privacy is het belangrijkste speerpunt van WhatsApp kanalen. Het telefoonnummer en de profielfoto van zowel de kanaal-beheerder als van de volgers zijn niet zichtbaar. Kanaal-beheerders hebben bovendien de optie om screenshots en het doorsturen van berichten te blokkeren. 

Nieuwe tab

Je vindt de kanalen in een nieuwe tab genaamd “Updates”. Daar staat het overzicht van alle kanalen die je volgt, gescheiden van chats met familie, vrienden en communities. Kanalen rolt nu wereldwijd uit op Android en iOS op de WhatsApp consumenten-en business-app. Omdat kanalen vandaag wereldwijd uitrolt, kan het even duren voordat deze nieuwe functie voor iedereen beschikbaar is. Als je de functie niet direct ziet kan het dus zijn dat je nog even moet wachten; deze wachtlijst houd je op de hoogte.

Nieuwe kanalen

Via kanalen kan je nu al organisaties, sportteams, artiesten en opiniemakers volgen. Als onderdeel van de wereldwijde lancering heeft Mark Zuckerberg een WhatsApp kanaal gelanceerd waar hij Meta-nieuws en productupdates in deelt. WhatsApp verwelkomt bovendien duizenden nieuwe kanalen waaronder die van Olivia Rodrigo, David Guetta, Billboard, MLB en meer. Tot slot voegt Meta nieuwe functies toe om kanalen nog beter te maken. Zo zal binnenkort iedereen een kanaal kunnen aanmaken.

Hoe werkt het?

- Kanaal-beheerders maken een kanaal waarin zij berichten kunnen sturen
- De kanaal-beheerder kiest of dit kanaal door iedereen die hier interesse in heeft gevolgd kan worden, of dat het alleen toegankelijk is voor een specifieke groep mensen.
- Alleen de kanaal-beheerders kunnen berichten sturen. Volgers kunnen beperkt reageren met emoji’s.
- De kanaal-updates blijven gedurende 30 dagen beschikbaar en worden daarna automatisch verwijderd.


Bureaus

Marketing

Economisch