Het behalen van een CMA en een Power BI cursus

25-11-2022 (14:29) - Opleidingen

Veel mensen in het bedrijfsleven zijn tegenwoordig op zoek naar manieren om hun carrière te verbeteren. Een manier om dit te doen is het behalen van een gecertificeerd management accountant predicaat in combinatie met een Power BI cursus. Hierdoor kun je gegevens gemakkelijker en mooier visualiseren. Hier zijn enkele redenen waarom dit belangrijk is.

Wat is een CMA?

De CMA-aanduiding wordt wereldwijd erkend en door veel organisaties vereist. De CMA-opleiding biedt sterke analytische en financiële vaardigheden die CMA's helpen kansen te identificeren, risico's in te schatten, houdt van bedrijven die middelen beheren en beslissingen nemen die waarde creëren. 

De vaardigheden die je opdoet met de CMA amsterdam opleiding zijn ook essentieel voor succes in leidinggevende functies op senior niveau.

Wat zijn de voordelen van een CMA?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het bezit van de CMA geloofsbrief. Eerst en vooral vergroot het je inzetbaarheid. Het bezit van de CMA titel geeft werkgevers het vertrouwen dat je over de vaardigheden en kennis beschikt die nodig zijn om je werk op hoog niveau uit te voeren. Bovendien verdienen CMA's 20% meer dan hun niet-gecertificeerde collega's 

Een ander voordeel van CMA worden is dat het je een voorsprong geeft bij het solliciteren naar promoties. Als je in je bedrijf hogerop wilt komen, geeft het hebben van de CMA-kwalificatie je een voorsprong op andere kandidaten die de kwalificatie niet hebben 

Wat is Power BI?

Power BI is een business intelligence (BI) en krachtig hulpmiddel voor gegevens visualisatie van Microsoft waarmee gebruikers gegevens op nieuwe en spannende manieren kunnen bekijken. Het kan bedrijven helpen betere beslissingen te nemen door inzichten te verschaffen die voorheen verborgen waren in complexe gegevenssets. Een Power BI cursus leert je hoe je dit hulpmiddel optimaal kunt gebruiken.

Wat kun je met Power BI?

Een van de geweldige dingen van Power BI is dat het zeer gebruiksvriendelijk is. Zelfs als je geen gegevensanalist of ontwikkelaar bent, zou je met gemak rapporten en dashboards moeten kunnen maken. Bovendien bevat Power BI verschillende ingebouwde visualisaties, dus je hoeft geen ontwerper te zijn om mooie visuals te maken. En als je wel een ontwerper bent, kun je ook altijd je eigen aangepaste visuals maken 

Een andere coole eigenschap van Power BI is dat het mobielvriendelijk is. Je kunt de Power BI app downloaden op je smartphone of tablet en overal toegang krijgen tot je rapporten en dashboards. Bovendien krijg je met de app push-meldingen als er nieuwe gegevens beschikbaar zijn, zodat je op de hoogte kunt blijven van wat er met je bedrijf gebeurt, zelfs als je niet achter je bureau zit. Het volgen van een Power BI cursus kan je helpen om deze punten beter te begrijpen.

Conclusie

Met behulp van een CMA amsterdam opleiding kunnen accountants meerwaarde brengen aan hunzelf en het bedrijf waar ze in dienst zijn en Power BI is een krachtige business intelligence tool waarmee gebruikers gemakkelijk verbinding kunnen maken met gegevensbronnen, gegevens kunnen visualiseren en rapporten en dashboards kunnen maken.